Att återställa den normala kraniella rytmen och skallens rörelse startar enorma läkningsprocesser. Att skallbenen kan röra sig fritt är en förutsättning

Mycket bra länk om Kranio Sakral Terapi. Med inriktning mot barn och problem vid förlossning som kan ge fortsatta men och vad man kan, ... eller SKULLE kunna göra åt det  - om man fick ....


http://www.alternativmixen.com/artiklar/angeta_kranio_sakral_terapi.htm


"Önskvärt vore därför att få behandla dessa barn före skolåldern för att förhindra att de ramlar in i utredningar och bli dumförklarade.

...
men tyvärr lyder vi under en lag som kallas för kvacksalverilagen och som förbjuder oss att behandla barn under 8 år. Därmed förlorar barnen flera år av värdefull lästräning."

***********************************************************************

KranioSakral betyder att vi arbetar med Kraniet-skallen och Sacrum-korsbenet.


En Amerikansk läkare som hette Still, upptäckte redan på 1800-talet att skelettet har en mycket större påverkan på oss än vad vi trott. Han upptäckte att i vårt kranium finns en ständig rörelse, en jämn fin rytm som han kallade för den kraniella rytmen. Denna rörelse gör att spinalvätskan (ryggmärgsvätskan), den vätska som skyddar hjärna och ryggmärg, pumpas upp och ned i ryggraden.


Den kraniella rytmen upprepas i cykler om 8-12 sammandragningar per minut. Den pågår hela livet och påverkar hela kroppen och psyket. Den påverkas inte av andningen eller hjärtverksamheten.


Det kraniosakrala systemet är intimt förknippat med alla kroppens funktioner, såsom muskler, skelett, lymfsystem, nervsystem, blodkärlsystem och det endokrina systemet (hormonsystemet). Blockeringar i det kraniosakrala systemet kan därför få många olika sjukliga effekter på kroppen.


Rytmen störs av fysiska trauman t.ex. bilolyckor, fall på svanskotan, slag mot huvudet etc. En lång besvärlig förlossning kan ge allvarliga störningar, men även en alltför snabb förlossning kan ge barnet problem. 


Kejsarsnitt kan också störa rytmen då barnet lätt hamnar i chock på grund av den alltför snabba tryckförändringen. Den senaste trenden med planerade kejsarsnitt kan därför i vissa fall vara förödande för barnet.


En svår förlossning låser ofta både skallben, nacke och svanskota, vilket dämpar hela det kraniosakrala systemet och ger en lägre livskvalité. Barnen får problem med balans, motorik och koordination. De har ofta huvudvärk och stelhet i nacken.

 

Att skallbenen kan röra sig fritt är en förutsättning för en jämn sund kraniell rytm.

 

Låsningar kan även uppstå vid chock av mediciner som penicillin och vaccinationer.

 

Att återställa den normala kraniella rytmen och skallens rörelse startar enorma läkningsprocesser.

 

Spädbarnen skriker för att rätta till det som blivit fel. Om det inte lyckas försöker barnen att med våld rätta till felet.

 

Utmärkande för dessa barn är att de utvecklat hörförståelsen till 100 %, eftersom dessa barn är lika smarta och intelligenta som sina kamrater.

 

Tyvärr sjunker självkänslan snabbt när barnen upptäcker att de har svårt att hänga med.

 

Önskvärt vore därför att få behandla dessa barn före skolåldern för att förhindra att de ramlar in i utredningar och bli dumförklarade.


Behandlingen löser upp de blockeringar och låsningar som uppstått i nacke och svanskota. Den frigör skallbenen som återfår sin normala rörelse. Därmed slutar bokstäverna att hoppa och flyta ihop. Texten blir klarare och lättare att läsa. Balans och koordination brukar rätta till sig ganska fort.

 

Det är nu viktigt att barnen får hjälp med lästräningen för att få upp läshastigheten och läsförståelsen. De flesta barnen har mycket att ta igen och behöver hjälp att komma ifatt sina kamrater.

 

En 15-årig grabb som haft stora problem hela sin skoltid och blivit hjälpt av behandlingen tyckte att den borde ingå i 6 års-kontrollen. Idén är mycket bra, men tyvärr lyder vi under en lag som kallas för kvacksalverilagen och som förbjuder oss att behandla barn under 8 år. Därmed förlorar barnen flera år av värdefull lästräning.

*************************

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Michelangelo

Mycket intressant, och självklart borde detta ingå i modern sjukvård.

2009-10-08 @ 16:27:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0