Rökelse bättre än cortison!

Såg en dokumentär på Kunskapskanalen igår kväll.
Den handlade om den ayurvediska läkekonsten. Och hur den västerländska kulturen försökte utplåna den indiska tusenåriga läkekunskapen. Detta genom att under kolonialtiden tog britterna de indiska guruerna till fånga och högg av dem händerna så att de tappade sin kraft.
De jobbar med händerna bland annat genom att trycka på de sk marmapunkterna.

Istället för en uråldrig kunskap om människan skulle den ersättas med den nya västerländska medicinkulturen.

Tack och lov lyckades det inte och idag är ironiskt nog den ayurvediska läran mycket populär i just England bland annat.

I Ayurvedan säger man att En människa är frisk först när hennes kropp och själ är i harmoni.

Till skillnad mot för här där man tycker att vi är verkligt friska bara vi lycka stå på våra ben eller sitta på en stol och äta samt utföra lite samhällsnytta.

Det är dags att börja inse att om vi verkligen vore friska, då skulle vi ha tillgång till enorma krafter. Vår potential är utan dess like. Men det är så svårt att förstå och ta in, eftersom vi inte har förmågan att förstå det, då vår kropp och själ INTE är i harmoni....

Mer om våra inneboende krafter så småningom ...

I dokumentären visades vetenskaplig forskning på de indiska läkeörterna och medicinerna. Det har visat sig att rökelse har lika bra effekt som cortison. MEN man slipper de obehagliga biverkningarna som cortison har, t ex spontana benbrott för att nämna en sak.

Cortison produceras av stora läkemedelsföretag som kan ta patent på sina produkter. Detta går inte på naturliga råvaror och därför är det ingen som satsar på detta. Dessutom kan ju människor bli för friska och inte mer behöva andra mediciner?

I Tyskland bedrivs iallafall mer forskning kring detta av en forskare som själv hade ett trasigt knä som han inte fick hjälp med, men med rökelseråvaran som innehåller boswelliasyra, en kraftfull antioxidant, nådde han goda resultat.
Ett litet läkemedelsföretag i Tyskland har också nappat på att fortsätta utvecklingen av en sådan produkt.

Stället hette nånting med Ting ........ hm,




Boswelliasyra (Boswellia Serrata)

Boswellia Serrata är ett träd som har sitt ursprung i de torra bergstrakterna i centrala och västra Indien. Det som är speciellt med dessa träd är att de har särskilda fåror i barken som utsöndrar stora mängder starkt doftande kåda. De mest uppskattade av dessa kådasorter användes, i synnerhet i det antika Egypten, som rökelse som brändes och inandades för en renande, avslappnande och avspännande effekt.

Den kåda som utsöndras från Boswellia Serrata-trädet är rik på boswelliasyra som är den aktiva beståndsdelen i trädet.






Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Boswellia Serata är det som räddade mig efter att ha ätit "vanliga" mediciner för höften i flera år för att överhuvudtaget kunna röra mig. Till slut sa magen ifrån och jag började leta alternativ. Hittade B och skickade efter på nätet ;) det var oerhört effektivt. Har alltid en burk hemma om det skulle behövas men efter att ha ätit några kurer har jag inte behövt på minst ett år nu :)

2009-11-14 @ 07:32:38
URL: http://eharstrom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0