"Om hjärtinfarkt berodde på för mycket animaliskt fett i kosten borde ...

Här kommer några citat från läkartidningen, fortsättning följer med mer förklaringar senare.

"Om hjärtinfarkt berodde på för mycket animaliskt fett i kosten borde en stigande konsumtion i ett land resultera i en högre dödlighet i hjärtinfarkt och tvärtom. I några länder stämmer det och resultaten från dessa länder har därför använts som argument av kolesterolkampanjen. I lika många länder har en stigande konsumtion emellertid följts av en oförändrad, eller, som oftast, en fallande infarktdödlighet. 

 

I Schweiz till exempel föll dödligheten i hjärtinfarkt efter andra världskriget, men under samma period ökade förbrukningen av animaliskt fett med 20 %. Liknande förlopp har noterats i många andra länder. 


I England har konsumtionen av animaliskt fett varit relativt stabil sedan 1910 medan antalet döda i hjärtinfarkt ökade tiofalt mellan 1930 och 1970. 


I USA ökade infarktdödligheten lika mycket mellan 1930 och 1960. Under samma period ökade konsumtionen av vegetabiliska oljor dramatiskt, medan konsumtionen av animaliskt fett sjönk långsamt. "
 
" Som du ser så var A Keys en ful forskningsfuskare och det uppdagades redan 1957. Men det blev inga stora rubriker om forskningsfusk då. Och Livsmedelsverket hyllar fortfarande Keys. "

Det skriver Björn Hammarskjöld Barndoktor, Fil lic i biokemi Moradoktorn

Björn Hammarskjöld"

som svar på ett inlägg.


Kommentarer
Postat av: Elisabeth

How interesting! kan man säga ;) Man får ta det mesta i livet med en nypa salt (Himalaya :)

2009-02-19 @ 08:18:26
URL: http://eharstrom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0