Nu ska jag börja kurs i KranioSakral terapi

diverse beskrivningar och förklaringar :


Behandlingsmetoden påverkar främst fem stora områden i kroppen: Centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskan, olika hinnor i hjärnan, ryggraden, kraniets ledstrukturer och korsbenets rörelser i förhållande till höfterna.
 
Den har visat sig verksam på en rad svårbehandlade sjukdomar och besvär; rygg whiplash käkledsproblem, ryggskott. där kraniosakral behandling gett goda resultat.
Behandling vid återkommande infektioner, akne, hudproblem, eksem, kroniskt trötthetssyndrom, allergier, psykiska besvär som depressioner, rädslor, stress och utbrändhet
 
Man behandlar mjukt kraniets ben i förhållande till ryggraden och bäckenet för att korrigera felställningar som påverkar hela kroppen.
 
Man löser spänningar i kroppens bindvävslager och hjärnhinnor samt återställer det hydrauliska trycket i ryggmärgsvätskan. På så sätt hjälper man kroppens system att komma i balans för att den ska få möjlighet att läka sig själv.


Problem i kranio-sakralsystemet kan komma från förlossning, en olycka, eller ett slag i huvudet, på ryggen, korsbenet eller svanskotan.
 
Problem kan också komma gradvis på grund av en dålig kroppshållning. Cirka 25%-35% av människorna har fysiska, känslomässiga eller inlärningsproblem som kan förbättras genom att upprätta en normal funktion i deras kranio-sakralsystem.


Den positiva effekten av KST-behandling är att man frigör eventuella spänningar i lederna mellan de olika benen, att man får avspänning i de starka membran som håller hjärnan på plats och att man förbättrar cirkulationen av både hjärnvätska och blod.


Vad är syftet med Kranio-Sakral Terapi?
 
 Kranio-Sakral Terapi stöder fysiskt hjärnan och ryggmärgsnerven och håller det på plats: Kranio-Sakralsystemet utgörs av kotorna i kraniet, ansiktet och korsbenet (sacrum), membranen som håller hjärnan på plats i förhållande till dessa kotor, och vätska verkar som en hydraulisk stöt dämpare för att skydda hjärnan. Vätskan är också nödvändig för att hjärncellerna ska få näring och urskilja avfallsämnen. Det är nödvändigt för hjärnans funktion att kranio-sakrala systemet fungerar optimalt.
 

Hur utförs behandlingen?
På speciella ställen på huvudet, nacken, ryggen och korsbenet använder Kranio-Sakral Terapeuten ett mycket lätt tryck


Kommentarer
Postat av: Monica

Ja jag torr det är så ja :) för mina senast ord kom med.. trr inte jag använt dom så mycket förr

2009-02-03 @ 17:23:05
URL: http://mooniica.blogg.se/
Postat av: Per-Anders

Låter coolt. Men är kraniosakral terapi avsett för människor eller hästar?

2009-02-03 @ 21:47:53
URL: http://peranders.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0