Mejeriprodukter - en stor lögn

Allt du hört om ”fördelarna” med mejeriprodukter är en stor lögn. Det beror inte på resultat av ett misstag eller att det inte framkommit tillräckligt med bevis. Istället är det resultatet av en överlagd och fräck lögn, uttänkt för att tjäna miljarder dollar. En av de mest föraktade människorna i historien sade en gång: ”Om man uttalar en lögn, tillräckligt högt, tillräckligt länge och tillräckligt ofta kommer folk att tro på den.” Det var Adolf Hitler som sade så. Det beskriver exakt det lurendrejeri som en oskyldig och godtrogen allmänhet har blivit utsatt för när det gäller mejeriprodukter. Om människor kände till den verkliga sanningen, skulle de ställa sig i en lång kö för att stämma mejeriindustrin på samma sätt som de gjort med tobaksindustrin.

I en av mina senaste böcker tog jag fram mängder av bevismaterial om mejeriprodukter. Jag visade fakta och myglet bakom kulisserna som skall få dig att tro att mejeriprodukter är bra för dig. Därför tänker jag inte gå in mer på det här. Istället får du sunda fakta som ger dig något att tänka på. Alla kan hyra en ”expert” som säger något – sant eller falskt – om en produkt, så länge priset är det rätta. Man köpslår inte med sunt förnuft. Sunt förnuft är cashectomins främsta fiende.

Lev utan smärta” skriven av HARVEY DIAMOND
Läs även: www.rubenshalsa.se/mjolk.htm


Kommentarer
Postat av: Maggan

Ha, ha... ...om nu mejeriindustrin gör det för pengarna? Vad ska man då säga om Harvey Diamond???!!! http://www.harveydiamond.com/ Man ska nog ta det mesta med en nypa salt, det är inte bara svart eller vitt!

2009-12-14 @ 20:56:10
Postat av: Ingela

hihi, khan kan göra dte snyggt också :o)



Sen är dte ju faktiskt upp till en själv att känna hur man mår. Prova vara utan mejeriprodukter och se vad som händer. FÖr mig är det verklighet att jag inte saknat om jag aldrig vetat om att det fanns mjölk. Livet hade sett annorlunda ut utan uppfödning på fil och mjölk osv. MÅng abesvär som försvann när jag lade av med mjölk. Som det tog måbnga år att upptäcka fansn ett mänster i .... KÄnde mig aningen trög när jag äntligen förstod det. Men tröghet är ju en del av det hela ...



Sen är jag ju övertygad om att man ska göra sina resor, så det är som det ska vara iallafall =) Men nu är jag glad att jag kan koncentrera mig på annat än att bli igenslaggad i kropp och hjärna av sån mat.

Många mår dåligt och kanske en sån "enkel" grej skulle göra stor skillnad. Man är så inprogrammerad i dessa vanor att man inte ens tänker tanken att ändra nåt som alltid funnits.



Jag förstår att det inte är så enkelt att ändra på, det finns ju överallt. Man behöver inte heller vara absolutist. Jag äter också glass ibland ;o) eller om nån vill ha mjölk i teet så tror jag inte heller det har nån betydelse. Det finns mycket annat man också äter som inte är bra, men man gör det ändå. Skillnaden är då att man gör det med "berått mod", dvs jag vet att detta inte är bra men nu äter jag det ändå för det är gott, t ex. Det kan man göra med mjölkprodukter också. Men jag tycker inte man ska ha det som en baskost för att man tror att det är "medicin". Nyttigt eller stärkande på något vis. Mat är ju antingen medicin eller inte medicin så att säga ;o)

2009-12-14 @ 22:09:46
Postat av: Micke

Maggan,det är ju en jäkla skillnad på att sälja produkter på falska grunder vilka innefattar hälsorisker till miljoner människor för miljardbelopp och att sälja en bok+dvd eller hälsoprodukt för 40 dollar.

2009-12-15 @ 17:31:00
Postat av: Maggan

Micke: Vad är sant, och vad är falskt? ..Och vem är det som avgör vilket som är vad?

2009-12-16 @ 12:27:20
Postat av: Anonym

några fakta



De länder i världen som konsumerar mest mejeriprodukter per capita är USA, Storbritannien, Sverige och Finland. Dessa fyra länder är också de som har den högsta förekomsten av osteoporos i hela världen! Tror du att det bara är en tillfällighet, eller finns det ett samband?



De länder i världen som konsumerar minst mejeriprodukter är afrikanska och asiatiska länder. De råkar också vara de länder som har den lägsta förekomsten av osteoporos. Hoppsan, ytterligare en tillfällighet.



Kina har den största befolkningen på jorden med 1,3 miljarder invånare. Det är en miljard fler än hela den amerikanska befolkningen. Kineser tycker inte om mejeriprodukter. De tycker att mejeriprodukter luktar och smakar konstigt, så de använder dem helt enkelt inte. Osteoporos är så ovanligt i Kina att det inte ens finns ett ord för det på deras språk.

2009-12-16 @ 13:17:49
Postat av: Anonym

I en av mina senaste böcker tog jag fram mängder av bevismaterial om mejeriprodukter. Jag visade fakta och myglet bakom kulisserna som skall få dig att tro att mejeriprodukter är bra för dig. Därför tänker jag inte gå in mer på det här. Istället får du sunda fakta som ger dig något att tänka på.

2009-12-16 @ 13:19:08
Postat av: Maggan

Hmm... Kan inte låta bli att ytterligare ifrågasätta vad som är "sanning"! När det gäller "Några fakta"-svaret så är jag inte övertygad där heller om att det skulle vara mejeriprodukterna? Om man tittar på de länder du använder i exemplen så ser jag andra faktorer än dig. I västvärlden har vi de senaste decennierna våldsamt ändrat vår livsstil. Idrottslektionerna dras in, barnen leker inte utomhus utan sitter vid datorer. Vi "använder" inte vår kropp i det dagliga arbetet etc... Vilket man fortfarande gör i de kulturer du nämner som asiatiska, afrikanska m m... Det är ju bevisat som en bidragande faktor även bland forskare inom reumatilogi: "Förekomsten av benskörhet har ökat kraftigt de senaste åren, särskilt i Nordamerika och Europa och i synnerhet i

Skandinavien. Benskörhet är något som drabbar alla med stigande ålder och eftersom vi blir äldre nu för tiden ökar också antalet personer med

benskörhet. En annan orsak till ökningen kan vara, att vi de senaste decennierna påtagligt ändrat vår livsstil med bl.a. ökat stillasittande och minskad fysisk aktivitet." Jag har aldrig sagt att mejeriprodukter är bra, men jag tror inte heller att om man slutar med dess så är problemen lösta. Det är en utopi!

2009-12-17 @ 10:52:42
Postat av: Micke

Naturläkaren och kostrådgivaren Steven Acuff, som bl.a arbetat som kostvägledare på Habichtswaldkliniken i Kassel, Tyskland och numera reser världen runt och föreläser, berättar att flera experter är eniga om att mjölkintag ökar risken för degenerativa sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och cancer. Pastörisering och homogenisering av mjölken ökar risken för sjukdomar radikalt. Medicinsk forskning har visat mjölkens roll i utvecklingen av prostatacancer och länder som USA, där tillväxthormon är tillåtet är risken ännu större. En koppling mellan mjölk och andra cancerformer är sannolik. Mjölkprodukter är den främsta orsaken till matallergier och till och med värre än vete. De kan skapa magsmältningsbesvär och blodförlust samt öroninfektioner och inflammation i halsmandlarna hos barn. Det här finns bl.a dokumenterat i boken ”Don’t drink your milk” av Dr Frank Oski.

2009-12-17 @ 11:32:40
Postat av: Micke

Rå mjölk innehåller i sin tur enzymer men kan lätt smittas av salmonella och en studie visade att en tredjedel av alla salmonellafall orsakats av rå mjölk. Den kan dessutom innehålla leukemivirus från kor. Homogeniseringen snabbar upp oxidationen av fettet och kolesterolet vilket ökar kroppens börda av gifter. Forskare har dessutom upptäckt samband mellan homogeniserad mjölk och åderförkalkning och hjärtsjukdomar. Särskilt mjölkprodukter gjorda av komjölk har en slembildande verkan och många personer har snabbt blivit av med andningsproblem när de slutat med mjölkprodukter. Ett undantag är ekologiskt smör eftersom det består nästan enbart av fett, vilket innebär att det är det lätt att bryta ner och snabbt ger energi.

2009-12-17 @ 11:38:20
Postat av: Micke

Precis som du påpekar Maggan så tror jag inte problemen är lösta bara för att man slutar med mejeriprodukter, men för många människor vore det nog en väldigt bra början. Sen måste man naturlitvis ta i beaktande det faktum att vi motionerar för lite och stoppar i oss en massa andra skräpprodukter vilka bidrar till att försämra vår hälsa.I väst anses du ju numera självklart att dagligen konsumera Kaffe och sockerprodukter. Kalkbrist är vanligast hos de som äter mycket socker och dricker läsk och andra drycker innehållande koffein som kaffe och te.

2009-12-17 @ 11:46:40
Postat av: Ingela

helt klart är det mycket som påverkar, och man måste börja nånstans för att få den negativa spiralen att vända till en positiv, nånting som gör att man för mer energi och kan se klarare och klarare på vad man måste göra, för en helhetssyn.



Flera har problem med dåliga vattenledningar och får i sig gifter och tex för mycket koppar och blir kopparförgiftade varje dag pga vattnet i ledningarna. Det är fakta genom vattenprover osv. Det har man kanske druckit i 10-20 år innan man upptäcker det, många bäckar små, precis som i mitt fall med mjölken och säkert annat också. Man har då också tagit mineralanalyser på sig själv och ser tydligt att man är urholkad på ALLA mineraler, utom koppar.... För att ta ett exempel. Detta är mer "självförvållat" fast pga av okunskap.

Mjölken är det någon som drivit fram och lurat folk, spelat på okunskap och sätter dit nån "kunskap" att det SKA vara bra, fastän det inte finns några bevis för att så är fallet.



Häromdagen hörde jag ett exempel, obs inte vetenskapligt utforskat men det skulle vara jätteintressant att få se någon göra en sån undersökning, om kostvanor och foglossning!



Förr var det inte lika vanligt som nu, och i en del andra kulturer är inte det heller något så vanligt som här. Det som påståddes var att det handlar om urholkning av mineraler, (känns dock inte speciellt ologiskt ;o) en faktor som togs upp var också mjölkdrickande, eftersom det urholkar.

Sen tror jag absolut kaffedrickande och div andra vanor kanske har ännu större verkan? Och då hjälper det naturligtvis inte att man kanske slutar dricka kaffe när man är gravid, för depåerna måste ju vara fyllda redan innan. Det är ju svårt att komma ikapp med sig själv medan man är gravid, det måste nog göras innan för att man ska ha chans att hålla den balansen. Graviditet är ju en påfrestning på kroppen som den är ändå, så det är bra att ha huvudet ovanför ytan redan innan så att säga. =)

2009-12-17 @ 13:09:18
Postat av: Ingela

Poängen är att det är bra att ha tillgång till fler inriktningar av kunskap, sen är det helt upp till en själv vad man gör och väljer =) Men man vill ju välja på så bred grund det går och inte bara på en åsikt om vad myndigheter påstår. Jag kan tyvärr inte tro på deras riktlinjer för det kommer för mycket konstigheter därifrån.

Och man kan absolut fortsätta dricka äta div, men det är ju synd om man gör det i tron att man gör nåt bra, om det knappast är säkert att man gör det.

Man märker själv vilken grej man får mest effekt av och beroende på vad man har mest jobbigt med, är det eksem, kanske att avstå mjölk kan vara en stor förbättring, är det stress kanske det gör stor skillnad att låta bli kaffe osv osv. Om man har motivation till att vilja ändra på nåt.



"Some people are OK with waiting until finally there is solid “evidence”. Others continue using them just as many continue smoking, although the risks for the latter are known. It is really up to each individual to decide what to do about it."



ANDREAS MORITZ i boken ”Cancer is not a disease

2009-12-17 @ 14:27:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0