Fortsättning följer

Ja, vi har det så mysigt, det finns fortfarande mycket grönt att beta och "ta vara på" innan frosten =)

Steven Acuff är nog inte riktigt lika extremt animalisk som Dr Dahlqvist ;o) Och han går lite efter devisen "CRON" calorie restriktion optimal nutrition" (ungefär som vi skulle vilja föda hästarna ;o) och därför äter han själv hellre cocosfett än smör.
Men han är noga med protein, och att man ska äta protein, fett OCH KOLHYDRATER samtidigt för att inte få blodsockerhöjningar eller annat. Det kommer mer om detta också, matsmältningsprocessen , oxidativ stress och därför ANTIoxidanter TILL maten! =0) och sådan mat som neutraliserar oxidationen och syra.

Han verkar helst inte äta rött kött ?, men gärna all fågel, fisk och ägg om han ska "stå sig" en hel dag, och definitivt inte mejeriprodukter. SMÖR säger han är ok, och det säger ju DR Dahlqvist (som han känner väl till )  också, dvs riktigt smör och grädde ska det vara. Inte vegetabilsika oljor t ex heller. Olivolja är bra men har så långa fettsyrekedjor, liksom smör. Olivolja tål inte heller upphettening (som smör gör) och ska därför inte stekas i för att det bildar gifter. Hellre då som dressing på sallad.

Steven Acuff säger att en del andra tycker det är ok att dra gränsen för att grädde också är OK att använda men resten av mejeriprodukter är inte hälsosamt, menar även de.
Men Steven drar gränsen vid smör, endast smör om man vill vara helt sund ;o) Själv äter han ju dock så mycket cocosfett (flera matskedar om dan, 5-6 st gissade han? Jag provar detsamma och det känns helt ok, man blir iallafall inte tjockare!! och magen verkar må bra =0)
Så han hoppar nog smör för egen del, men han "bannlyser" det inte. Skillnaden är dock att med smör får du mycket mer kalorier eftersom fett är så kaloririkt. Räknar man kalorier är det hälsosammare med cocosfett som inte kan räknas lika mycket som smör i det avseendet. Dessutom skiljer det i laurinsyra! Viktig ingrediens som finns i modersmjölken. Läs mer här om avsnittet cocosfett! =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0