Cocosfett!


 

Cocosfett består av kortare fettsyrekedjor än de flesta oljor och smör som har långa fettsyrekedjor.

T ex olivolja tas upp i kroppen medan cocosfett snabbare bryts ner och omvandlas till energi och försvinner.


Cocosfett innehåller laurinsyra som bl a är bra för fettförbränning. Laurinsyra ökar kroppens immunförsvar och finns i modersmjölk. Den klarar bakterier och svamp.


I modersmjölksersättning finns ofta cocosfett för att man ska få med den viktiga laurinsyran. Den finns även i smör, men bara en bråkdel av vad som finns i cocosfett.


Att mättat fett skulle vara dåligt är en föråldrad teori! LAKTOS däremot orsakar hjärtinfarkter osv. Läs mer längre ner om det.


Cocosfett är bra för att man kan äta mer av den utan att det räknas som lika mycket kalorier, eftersom den bryts ner så fort. Annars ger ju fett mycket kalorier, vilket ju inte är bra att få stora mängder av.


Steven Acuff äter mycket cocosfett, åtminstone 5-6 matskedar om dagen. Äter man cocosfett blir man mätt och äter mindre, och genom att äta mindre förlänger man livet eftersom matsmältningen är det som förkortare livet mest.


Oxidativ stress kommer av matsmältning. Maten oxiderar. Och det är därför vi ska äta ANTIOXIDANTER samtidigt för att minska oxideringen som är en påfrestning för kroppen.

Matsmältning sliter starkt, därför är det onödigt med slitage som man inte får nåt för och bara äta de kalorier som är nödvändiga, men med optimal näring.


Att köra länge utan mat gör att insulinet går ner när cellerna får vila och sen blir bättre mottagliga för att ta upp näring igen.

Mjölkprotein är det sämsta man kan äta. Smör är OK, det enda som är nyttigt av mejeriprodukter. Mager mjölk är förstås lika farlig som fet. Fettet är ej farligt. Laktosen orsakar hjärtinfarkt, slaganfall. I ostproduktion försvinner laktos, men mjölkproteinet är kvar. Mjölkprotein är NR 1 att provocera fram allergier och astma.


Finland konsumerar mest mjölk och har mest barndiabetes. Sverige ligger 2:a.


Bukspottskörteln (BSK) producerar protein som liknar komjölkens. Barnets BSK är ej utvecklat att skilja på dessa båda proteiner och när det finns en massa protein (för att man dricker mjölk) så reagerar den mot ett överskott av , vad den tror är, sitt eget protein och börjar producera antikroppar mot sin egen BSK!

Mer om insulinresistens (cellernas förmåga, eller INTE förmåga att ta upp glukosen ur blodet) och bukspottskörteln nästa gång


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0