Hundliv - En rackare i byn

Nu har raringen Totti återbördats till sin familj. Det tog bara en natt utan hund sen slog hundfrossan till och jag fick lov att åka hem till byn och hälsa på snyggingen Tello istället ;o) 

Hähä, nja, så farligt var det egentligen inte, snarare var det Räsermyran som behövde sig en duvning, sommarsandalerna åkte av och vintertofflorna på. Sen väntar besiktning på tisdag.



Samtidigt fick jag en snabbgenomgång av veckans avsnitt av Hem till byn. Handlingen denna vecka som varit, utspelade sig i skogen. Jag sammanfattar dem med

Hänt i skogarna:

Vi har en rackare på byn.
Men han är ingen byracka utan en helt äkta jämthund.
Tello ser ut som världens oskyldigaste och snällaste hundpojke: (ni har väl hört: Snälla pojkar, får aldrig kyssa vackra flickor)



Men ibland händer det att han springer ner på byn om någon trevlig tik skickar ut röksignaler. Löpsignaler alltså.

Då sitter de ju oftast ändå bakom bur och galler.

Den här speciella lördagen hade en tik varit så slug att hon dolt sina löpsignaler, åtminstone för husse, så husse visste inte att han kanske skulle lämnat henne bakom bur och galler och därför fick hon följa med på jakt.
Hon hittade också älg, har det ryktats. Och Tello kunde väl bara inte tro det var sant när han fick både en älg och en tik på kornet !?! !?! Kan det vara möjligt. Gud är god, tänkte Tello?

Han fick visst chansen ett par gånger under jaktens gång, och om det stämmer att hon verkligen löpte (och inte t ex skenlöpte av någon anledning) så lär det synas på ultraljud om några veckor. Det visar sig.

Men visst är Tello en riktig tjejtjusare ja. Som FÅR kyssa vackra flickor. Här är bilder, inte från skogen och med en annan tjej som bodde i Loböle ett tag. Hedvig heter hon. Men först måste man ju smöra.....:



Kan man bli mera tydlig????????

Gäsp säger Hedvig, ska man bli impad eller va????




Ojojojojoj, det kittlas lite....iiiihh


Jag har en riktig hundkyssbild också med DonJuanTello och ytterligare en annan jämthundstjej, men den får jag leta djupare i arkiven för att hitta.


Nu var det här inte första gången som Tello haft fritt fram med en löptik. Men det har på ett eller annat sätt avstyrts med hjälp av nån slags motmedel (=ny ägglossning tror jag visst det skulle innebära.)

Han är nästan en riktigt erfaren kille, på flera sätt, som om han tror att det är det här han är till för. Han har ju även vuxit upp på "hunddagis" = hos schäferuppfödare.  Där han fick vara lekfarbror åt en kull schäfervalpar som tumlade omkring på honom, snäll som han är som sagt.

Nu får vi väl se hur detta slutar, men risken finns ju att han får sig en egen liten valp att uppfostra på riktigt som konsekvens. Han har ju lite träning iallafall isåfall, ... även på den biten .... ;o)


Kanske följer fortsättning, isåfall blir det nog några riktiga nyårssmällar för Nicki om hon är på smällen!? 63 dagar framåt ....

hejsvejs i lingonskogen



Kommentarer
Postat av: Micke

De bilderna var bra! :-)

2008-11-07 @ 17:28:25
Postat av: ingela

kände du igen dig...? hohoho

2008-11-07 @ 22:29:49
Postat av: Micke

Ja! :-)

2008-11-10 @ 07:42:07
Postat av: Elin

Det var ett smart förslag att göra så. Mitt regnummer är DZB, vad kan man få ut för namn av det? :-)

2009-01-30 @ 18:56:30
URL: http://nileb.blogg.se/
Postat av: Elin

Hejsan!

Tack för förslag till bilen, det var jätte bra.

Men har nu valt ut dom tre som jag tycker passar bäst.

Så rösta gärna på vilket namn du tycker.

Ju fler röster, destu större chans att det blir det du

tycker. Tack på förhand :-D

Kramar / Nile

2009-02-03 @ 15:49:29
URL: http://nileb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0