Nattbok

- måste det ju bli när man inte skriver på dagen? ;o)

Det blev en sen promenad med hästarna som stått inne och svalkat sig i stallet efter en varm dag. Kom till stallet igen 22.20 och framåt 23 gick vi ut en sväng. Hade i minnet att jag var ute så här i fjol också och speciellt en kväll hade jag tajmat in tiden kring elva och då hände nåt konstigt den gången. Vi hade vandrat och viftat förtvivlat för att freda oss från myggen, det var ju senare  i juni då och mer mygg än det hunnit bli nu.  

Det börjar ju dock så smått bli myggigt nu också, av alla de slag. Men just då blev allt stilla och inte ett myggbett. Det slog mig då inte förrän efter tag när jag kom på att jag inte viftat efter mygg på en lång stund. Precis som om alla mygg tog time out samtidigt. Det tänkte jag på ifjol alltså, men tror det var längre fram i juni den gången.

Så nu skulle jag passa på att känna hur det var den här kvällen när det ändå råkade bli så sent. Även om förhållandena inte är exakt lika som då. I stallet var det massor av brännmygg och det hann bli en radda bett kring kepskanten och på lite andra ställen.

Vi gick ut till samma ställe i en lövskog på andra sidan vägen där det brukar vara gott om mygg. Men det var alldeles klart och myggfritt där ute tills klockan blev 23.20, då kom det några stora vanliga hederliga mygg och slog sina lovar runt mig, men det blev inte så mycket mer den här gången, vilket troligen också beror på att det började bli kallt. Faktiskt bara 5 grader och det kändes att händerna började stelna till lite. Jag tror väl inte att det beror på att det skulle tagit 20 minuter för några mygg att lokalisera oss där, eller...?

Inatt blev det alltså hellre dansa med hästar, än att t ex gå på Ånäsparken och dansa till Blenders ;o) Vad är väl en bal på slottet? ;o)

För övrigt minns jag att jag skrev nån nattlig blogg ifjol också vid den här tiden när det börjar bli ljust dygnet runt. Oemotståndligt att vara ute när det är ljust på natten. Det känns det som att det är mitt på dagen fast det är natt! Barnsligt roligt är det! Måste nog kolla upp vad jag skrev då, hahaha.

Gonatt världen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0