Glutamat, INTE att leka med

LÄS!
http://www.sourze.se/Vad_din_läkare_inte_berättar_för_dig_Del_3_10665469.asp 

"Glutamat finns naturligt i vissa födoämnen och i kroppen då det är en av människans 20 aminosyror. Ämnet behövs i låga halter för att muskler och nervsystem ska fungera och kroppen använder glutamat i hjärnan som en signalsubstans. "

ÄCKLIGT!   :
Majken Arvidsson, (som senare blev konsumentrådgivare i Nybro kommun) som praktikant på KLS Livsmedel AB i Kalmar. Hon berättar om hur man redan på 50-talet använde sig av glutamat för att mörka dålig smak på kött:

"Jag praktiserade på KLS på 50-talet och vet att glutamat användes för att skyla över att köttet inte var pinfärskt. Varje morgon fick vi tillbaka stora mängder kött som affärerna inte lyckats sälja. Det maldes ner i stora grytor för att bli till 300 kilo isterband. Jag skalade och hackade 30 kilo lök som blandades ner och slutligen hällde man i en skyffel glutamat. Alla visste att det var för att dölja smaken."

"1988 gav Dr George R. Schwartz ut boken "In Bad Taste: The MSG Syndrome." Han beskriver hur MSG fungerar i kroppen och hur tillverkarna döljer det genom att bl.a skriva att produkten innehåller "natural flavorings", naturliga smaker.

Dr Schwartz säger:
"Arsenik är också ett naturligt ämne, det innebär inte att det är ofarligt. Att veta hur man ska undvika den här smakförstärkaren kan dramatiskt förändra människors liv."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0