Kapitel 15 varför ingen forskning kan visa sanningen

Hur vi än gör ett vetenskapligt experiment eller forskning så finns det alltid en parameter som inte går att standardisera, dvs det levande medvetandet. All forskning som bedrivs  har ett medvetande som observerar experimentet, därför blir det alltid revidering av alla upptäckter som görs?

"Den mänskliga tanken kan förvandla den fysiska världen."

"Tanken kunde förändra själva materiens tillstånd, och, vilket som var viktigare, tanken kunde förmå den fysiska världen att utvecklas i en viss riktning."

"... själva partiklarna uppstod och försvann enbart till följd av hennes intention att observera dem."

"Som Lynne McTaggart hade sagt: Det levande medvetandet är det inflytande som omvandlar en möjlighet till verklighet. Den viktigaste komponenten i skapandet av vårt universum är det medvetande som observerar det."

Men den mest förbluffande aspekten av Katherines arbete var insikten att tankens kraft att påverka den fysiska världen kunde förstärkas med hjälp av övning. Intention var en inlärd förmåga.
Precis som för att kunna meditera krävdes det övning för att tämja "tankens" sanna kraft. Vad viktigare var ... vissa människor hade en större medfödd förmåga än andra. Under histroiens gång hade det funnits några få som blivit sanna mästare.

"Det här är den felande länken mellan modern vetenskap och uråldrig mysticism."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0