Hästarna gillar verkligen att gå i djupsnö

Idag har vi lufsat omkring i den helt suveräna snön, eftersom vintern varit konstant kall har det inte blivit några lager i snön, av skare, packning osv. Så man kan ta sig fram överallt! Skönt och lätt men ändå jobbigt (för mig) när man får lyfta benen minst 50 cm varje steg, härligt, svettigt puuuh =D

Trollrik vill hela tiden ut på lägdarna och så fort vi går förbi ett skoterspår soom går över diket och in på en lägde så viker han av och ska ta den vägen.

Men skoterspåret håller ju inte och dessutom är det ju ett dike under så han åker ner. Jag stopopar honom inte utan låter han upptäcka själv och ev lära sig nåt ;o), men han fortsatte ändå minst 3-4 ggr så vi har perforerat alla skoterspår som går från vägen ut i snön längs sörnacksta vägen ;o) Ja, så sjunker han ner till magen och får backa sig upp då alltså ;o)

Verkligen en underbar dag med värme. Härligt också att jag inte ens behöver boots och broddar på Trollrik. Because får ha för han har sån flytande gång så han halkar. Men Trollrik är fantastisk på sina fyra han också, vi travar på vägen t. o. m. en sån här dag =) Ändå är det ingen snölager att traska i, ens på vägrenen direkt utan ganska "isigt", tillpackad snö, dock inte så hård som när det är -20. Det är skillnad. Bara 4 fötter att bootsa alltså. Rena semestern ;o)



236077-49

Kommentarer
Postat av: Micke

Du borde ta kort på Trollrik när han sjunker ner i skoterspåret.:-)

2010-01-17 @ 17:58:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0