Detta visste jag inte om fisk

Om du vill äta kött så ät det så färskt som möjligt. Många vill göra gällande att fisk är ett bättre val än  det röda köttet. Fisk är mer lättsmält och kräver alltså mindre energi av kroppen att  smälta. Fisk ruttnar dock tyvärr mycket fortare i tarmen då den innehåller en högre koncentration av förruttnelsebakterier. Ägg och skaldjur är ännu värre!

"Intet förorenar i högre grad människokroppen än den vanliga kött-, fisk-, och äggdieten med sina förruttnelsebaciller, sina stora mängder salt, skarpa kryddor och apokryfiska såser. All köttföda utgör »död föda» – en näring, varifrån livet flytt, till skillnad från »levande föda» i form av frukter och grönsaker.

Härtill kommer att från och med det ögonblick djuret dödades, så började de allestädes närvarande
förruttnelsebacillerna sitt förvandlingsarbete.

Så innehåller t. ex. ett enda gram biffstek 1.500.000
förruttnelsebaciller, ett gram svinkött 2.900.000, ett gram oxlever 31.000.000, ett gram hamburgerstek 75.000.000 och ett gram svinlever 94.500.000 förruttnelsebaciller.
Värre ännu är det beställt med det lösa och vida lättare förruttnande fiskköttet, som per gram innehåller 120.000.000 förruttnelsebaciller. Men värst av allt är gamla ägg
och när äro icke ägg gamla? - som så snart hönan lämnat dem infekteras av biljoner hungriga förruttnelsebaciller, vilka just på grund av den rikedom av äggvita och närande beståndsdelar, som äggets vita och gula innehåller, rusa till, genomtränga det porösa skalet och föröka sig vilt, så ett några dagar gammalt ägg kan innehålla från 150 till 220 miljoner  förruttnelsebaciller per gram. Intet bidrager därför i högre grad till kroppens hemfallenhet åt förkylningar och invasionen av sjukdomsalstrande mikrober än just kött-, fisk- och äggkosten. Förkylningsbaciller och förruttnelsebaciller trivas utmärkt väl samman." (Are Waerland i boken
"Våra förkylningssjukdomar")


Fisken är ett rovdjur vilket placerar den högre upp i näringskedjan än våra grisar, kycklingar och nötkreatur. Detta gör att den samlar på sig mer gifter och tungmetaller.  Något som vissa sjuklingar måste tänka på
t ex de som lider av elallergi, kvicksilverförgiftning eller någon annan förgiftningssjukdom. John Robbins skriver i boken "Hälsans hemligheter": "Mycket av dagens fisk innehåller tyvärr metylkvicksilver. Det är ett allvarligt problem eftersom metylkvicksilver angriper hjärnan och hela nervsystemet."

http://www.rubenshalsa.se/moderjord.htm

 




Kommentarer
Postat av: Elisabeth

O my ... detta lät äckligt så det förslår. Ett noll till veganismen ;)

2010-02-01 @ 20:21:04
URL: http://eharstrom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0