USA och UK godkände tortyr

Avslöjat: USA och UK godkände tortyr

"Jag kunde knappt tro vad Woods sa till mig. Du pratar om barn som torteras framför sina föräldrar och karln säger: Jag tror inte det faller under delaktighet i tortyr. Jag tänkte på Auswitch."

http://www.sourze.se/Avsl%C3%B6jat_USA_och_UK_godk%C3%A4nde_tortyr_10693095.asp


Craig Murray är en f.d brittisk ambassadör som numera är Rektor för University of Dundee och även hedersmedlem vid University of Lancaster School of Law. Murray avslöjade under ett chockerande fördrag i oktober i år hur USA och Storbritannien redan i början på 2000-talet sände fångar till Uzbekistan för att förhöras via tortyr. Några av metoderna bestod av våldtäkt med trasiga flaskor,barn som torterades framför sina föräldrar och människor som kokades till döds.

"Jag blev helt chockad. Hela min världsbild förändrades på en sekund. London visste att tortyr förekom men ansåg det inte olagligt då bedömningen av våra juridiska rådgivare var att enligt FN:s konvention så var det inte olagligt att använda utländsk underrättelsetjänst och tortyrkammare så länge vi inte själva utförde tortyren."



Det finns så många lögner om Afghanistan. Det handlar om olja, gas, droger och förlusten av mänskliga rättigheter och värdighet. De amerikanska styrkorna i Afghanistan är inte där för att kämpa för demokrati, de är där för att bevaka pipelines, förklarar Murray.

Murray som under sin tid som ambassadör flera gånger klagade internt på vad som pågick sparkades från sin tjänst och regeringen i Storbritannien har också stoppat hans senaste bok.

Utdrag ur Craig Murrays föreläsning:

http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=4385



Murray intervjuad på Democracy Now:

http://www.democracynow.org/2006/1/19/exclusive_ex_british_ambassador_to_uzbekistan



Murrays hemsida:

http://www.craigmurray.org.uk/





Kommentarer
Postat av: jenny

Tusen tack för ditt långa svar!

Så, sammanfattningsvis så bör han värmas upp ordentligt och jag bör kolla upp om han har problem med bogarna eller nacken.

Jag vill jätte gärna läsa ditt häfte!!!

Har hört att man bör ha bred sadelgjord för att utjämna tryck och även kan använda sig av fårskinnstunnel till sadelgjorden. Något du har erfarenheter av?

Letar med ljus och lykta information som kan hjälpa lillkillen med detta! Tyvärr är det mest forum som innehåller ämnet.

Har du egna erfarenheter av detta?

mvh Jenny

2009-11-11 @ 12:53:40
URL: http://jennybloggjenny.blogspot.com
Postat av: jenny

Får jag lägga till din blogg på min sida? Du skriver så intressanta inlägg! :)

2009-11-11 @ 13:02:38
URL: http://jennybloggjenny.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0