Svavel som glucosamin

MSM Svavel stoppar nedbrytningen av brosk. MSM tas upp av kroppen för att kunna sköta underhåll och reparation av brosk i leder. MSM kan ersätta Glucosamin, eftersom MSM ger kroppen den näring den behöver för att själv producera sitt eget Glucosamin.

Många tror att de positiva effekter av Glucosamin härrör från det faktum att Glucosaminprodukter tillverkas av Glucosaminsulfat, dvs ett ämne som innehåller biologiskt tillgängligt svavel.
Nu när läkemedelsverket förbjudit försäljning av Glucosamin-preparat så kan det vara bra att veta att man kan gå äver till MSM med bibehållet resultat.

Det är t o m så att MSM är en substans med bredare verkan som kan ge hjälp mot allergier, astma och magproblem bara för att nämna några.

B-vitaminer som B1 och biotin är beroende av org. svavel för att kunna tas upp optimalt.

MSM används i produktionen av hormoner och immunoglobiner, de beståndsdelar immunförsvaret bygger på.

MSM har antiinflammatoriska och smärtdämpande egenskaper. MSM dämpar de nervsignaler som färdas via de sk c-fibrerna i nervsystemet. Dessa nervbanor är de som bl a förmedlar långvarig och molande värk.

MSM hjälper kroppen med de livsviktiga svavelbyggstenar som behövs för att skapa den essentiella aminosyran metionin. Ur metionin skapas i sin tur aminosyrorna taurin, cystin och cystein. Metionin behövs för att kroppen ska kunna producera viktiga signalsubstanser som dopamin och endorfiner. Cystein är en av kroppens starkaste antioxidanter som behövs för att bekämpa fria radikaler.

MSM lägger sig som en hinna runt magsäcken och hindrar olika allergiframkallande ämnen att nå blodomloppet, och undvika allergiska reaktioner.
Kroppens känslighet för allergena ämnen kan minska undan för undan.

Svavel är kroppens åttonde mest förekommande ämne i vikt räknat. En viktig beståndsdel i proteinen kollagen och keratin som bygger upp bla brosk, senor, hjärna, bindväv, muskler, skelett, hud, hår, naglar. Hjälper mot förstoppning och sur mage.

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Och som sagt bra att borsta tänderna med. En glansighet och ren känsla faktiskt, tack för påminnelsen!

2009-11-08 @ 07:32:45
URL: http://eharstrom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0