Det tar 21 dagar att förändra? En grisblink i livet för ett lättare liv?

Att införliva en ny vana i sin vardag, ändra eller lägga till en ny morgonrutin, kanske öva upp den sida man använder minst för attt bli mer liksidig i kroppen?

I början finns det motstånd och det är lätt att man lägger av. Bra att veta är att man ska hålla i , eller "hålla ut" ;o) varje dag i 21 dagar, sen börjar en förändring ske. Plötsligt är det mindre motstånd. Gradvis blir det starkare och man börjar nå dit man vill, dvs kanske att rent av tycka om att ha den vanan, eller använda den andra sidan.

Känner man ännu starkare blir man "beroende", dvs längtar till den dagliga rutinen, eller det kryper i kroppen om den inte får röra sig på ett visst ställe som den blivit van på senare tid. Risken är stor att det blir så, som de flesta nog vet =).

Pröva =D

I början finns kanske mer eller mindre motstånd som sagt. För alla. En slags förklaring till detta om man ska sätta ord på det är hur "konservativ" man är just idag. Hur stark är viljan till förändring?

Motståndet har en stadig grund, tror jag, i hur man mår. Hur belastad av stress, slagg och toxiner man är i kroppen. Är man tyngd av detta, är man inte "lätt". Och då är det heller inte lätt att styra om ett tungt lastat skepp. Då behöver man "lätta på bagaget", eller "lätta ankar"  Vilka metaforer eller liknelser som nu passar var och en bäst?

Men att göra just detta, dvs att lätta på bagaget, kan ju vara just en sån där grej, att ändra på en van, lägga till en rutin, eller börja använda kroppen mer balanserat för att få mindre ont?

Och så var vi tillbaks från början igen! Hur gör man? Det finns förstås en massa knep att ta till, men en grundregel för att få förändring tror jag ligger i de där 21 dagarna. Som kan låta mycket, men som bara är en grisblink i livet?

Som kan vara värt mycket.

När man INTE är tyngd av slagg som bromsar energiflödet i kroppen, då är det mesta lätt, och de flesta har alltid stunder av lätthet också. Längre eller kortare. Livet ska vara lätt. Det är vad vi har i vår kärna, som vi sen bygger på och tynger ner, kanske med spänningar av dålig hållning och jobb som låser oss, stress som stoppar energiflöde i kropp hjärna och själ, dålig mat som stoppar energiflödet i mage tarmar , blodkärl mm. och rutiner som inte gynnar oss.

Det finns massor av saker som vi kan göra som är bra för oss, det vet vi =) men när det finns stress och motstånd funkar inte hjärnan. Dvs den säger inte åt oss att göra det som är bra för oss, utan den har fått kortslutning och säger tvärtom!

Vi har massor av kapacitet i kropp, hjärna och själ. Tyvärr jobbar inte samhället för att vi ska nå vår potential. Det är inte tänkt så. Men det betyder inte att vi inte själva kan göra något. Vara medveten om vårt förhållningssätt, synsätt, tankemönster, vara medveten och närvarande. Då börjar förändring ske utan att vi mäkrer det till en början. Sen sker det också till en del med lätthet. Ohc så ävnder vi den onda spiralen ..

När vi är i kontakt med oss själva lyssnar man på sig själv och följer de instruktioner och information man hittar i sig själv. Intuition, eller sunt förnuft eller något annat. Det finsn många kanaler som talar om för oss en massa bra saker, när de är fria. Det finns där, man måste ibland bara skala bort en del utanpå lager som döljer eller  skymmer.

När man hittar till lättheten är det som att vakna upp ur en dimma och se på allt med glittrande ögon =)

Då är inte bara motståndet till förändring borta. I dess ställe kommer nyfikenheten, viljan, kraften, drivet att VILJA förändring, utan att ens behöva det. Man är motiverad utan att vara tvingad.

Ibland hamnar man ju i ett läge att det finns ingen annan väg än att förändra, man måste, behöver det. Då hittar motivationen en annan drivkraft. Att överleva.

Men vi ska inte bara överleva. Vi ska LEVA!

LEV VÄL!

Hitta till lättheten och följ den.....

fortsättning följer..... alltid. Inget står stilla. Allt är i rörelse =) Därför finns det alltid möjligheter till förändring!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0