På temat skillnader; mellan djur och människa

”Människan, menade Justus, kan styra sin tanke och blir på så sätt mycket kreativ. För många djur och andra livsformer är tanke och handling ofta ett. Människan är medveten om skillnaden. Vi vet att vi tänker. Det gör att tanken kan omformas och skapa, men också förstöra. Människan måste inse att varje tanke medför ett skapande. Att det förändrar själva materian. Livets spiral, som styrs och omformas av tanken. Om tillräckligt många människor tänker på en katastrof inträffar den till slut. Om tillräckligt många människor har en dröm så förverkligas även den.”


”Vad är det som hindrar vår kreativitet, vårt fria skapande? Enligt Justus är det till stor del obearbetade händelser som blockerar oss.” (fortsättning i nästa avsnitt: Ibland sätts det där skalet i gungning, förklarade Mio...)

 

”Jag minns en hund som en gång ställde mig en fråga. Hur kommer det sig, undrade han, att ni människor som inte går i några synliga koppel ändå inte rör er fritt? Varför utnyttjar ni inte utrymmet. Vad skulle jag svara? Vi kanske inte vet att vi är losskopplade. Att utrymmet är fritt. Vi känner inte vår egen skapande förmåga.”


”Någon gång i historien blev det bestämt att gud var frånskild människans väsen. Hon var inte längre en del av den skapande livskraften. Hon var maktlös. Så uppstod hierarkiska maktstrukturer och förtryck. En dag upptäcker vi vår egentliga natur, vår frihet. Kanske är detta en tid av förändring.”

Zander och tiden

Emelie Cajsdotter


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0