Insulinresistens, mjölkprotein och barndiabetes


Insulinresistens är när cellerna tappar förmågan att att reagera på insulin. Det ger diabetes. Diabetiker har mer insulin i blodet men cellerna reagerar inte och klarar inte av att ta upp insulinet. Cellerna ger signal till bukspottskörteln att de är tomma och bukspottskörteln producerar mer för att kompensera. Bukspottskörteln får jobba övertid och blir trött med tiden och slutar fungera optimalt, och då upptäcker man kanske att man har diabetes när man märker att bukspottskörteln inte längre fungerar så bra.


Vi har alla en del insulinresistens, men kan sänka den. Genom t ex aktivitet, träning, vara utan mat. (med rätt laddning innan) Då håller vi ner insulinet. Det är bättre att ha en insulinresistens på 20 än 40, menar Steven.


Steven äter 2 riktiga mål mat om dagen, med allt som behövs och balanserad kost. Ordentlig frukost och sen lunch.. Slitage på kroppen att äta middag på kvällen. Äter man kvällsmat blir det mer syra i urinen. Frukost är viktigaste måltiden.


Fasta funkar, men det är mer för människor som har ett överskott att ta på.


Ibland äter han bara 1 gång om dagen om han inte har möjlighet, och då äter han mer animaliskt, fisk, ägg som håller längre än bönor.

Mjölkprotein är det sämsta man kan äta. Smör är OK, det enda som är nyttigt av mejeriprodukter. Mager mjölk är förstås lika farlig som fet. Fettet är ej farligt. Laktosen orsakar hjärtinfarkt, slaganfall. I ostproduktion försvinner laktos, men mjölkproteinet är kvar. Mjölkprotein är NR 1 att provocera fram allergier och astma.


Finland konsumerar mest mjölk och har mest barndiabetes. Sverige ligger 2:a.


Bukspottskörteln (BSK) producerar protein som liknar komjölkens. Barnets BSK är ej utvecklat att skilja på dessa båda proteiner och när det finns en massa protein (för att man dricker mjölk) så reagerar den mot ett överskott av , vad den tror är, sitt eget protein och börjar producera antikroppar mot sin egen BSK! och så kan diabetes utvecklas.


Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Intressant alltihop du skriver. Var har du lyssnat på den här mannen?



Elisabeth

2008-09-22 @ 19:32:56
Postat av: Ingela

Föreläsning på Kulturmagasinet den 21 augusti, en månad sen. Steven Acuff var här i våras också och kommer tillbaka till våren igen. Han är 63 år och började intressera sig för "sundhet" när han var 26. Han säger att sin biologiska ålder nu är 43 enligt diverse tester. Han kollar håranalyser och sk helblodsanalsyer som man bara kan skicka till Tyskland. För att se t ex hur mycket tungmetaller han har i sig, med tanke på bla att han äter alger. Enligt honom är det det bästa man kan äta för att rena och avgifta sig. De drar med sig tungmetaller ut. Annars är väl ibland debatten om huruvida man får i sig tungmetaller genom att äta alger, eller inte.

2008-09-22 @ 21:11:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0