SVÅRSMÄLT

”Kaseinet är till för utveckling av en kraftig benstomme. Kasein koagulerar i magen och bildar stora, sega kompakta och svårsmälta ostmasseklumpar som är anpassade efter kons matsmältningsapparat med dess fyra magar. Men i den mänskliga organismen ställer denna tjocka massa av klibbig smet kroppen inför enorma påfrestningar när det gäller att bli av med den. Med andra ord, enorma mängder energi åtgår för detta ändamål. Olyckligtvis hårdnar en del av denna klibbiga substans och sätter sig fast i tarmväggen och hindrar därigenom kroppens upptagning av näringsämnen. Resultat: slöhetstillstånd. Dessutom avsätter mjölksmältningens biprodukter en hel del giftigt slem i kroppen. Det är mycket surt, och en del av det lagras, tills kroppen hinner ta hand om det vid något senare tillfälle.”
(HARVEY DIAMOND i boken ”Fit for life”)


”Kasein är i förbigående nämnt det material som används för att framställa den högsta kvaliteten lim för träarbeten. Möbelsnickarna begagnar det i stor utsträckning. Man kan föreställa sig vilken belastning det betyder för det system som människokroppen utgör. En annan viktig synpunkt som vanligtvis förbigås är mjölkens fosforhalt. Fosfor är ett av de syrabildande ämnena, och komjölk innehåller nästan 50 % mer fosfor än modersmjölken. Förhållandet mellan fosfor- och svavelhalten är dessutom oproportionerlig i dessa två slags mjölk, en synnerligen viktig synpunkt med hänsyn till individens psykiska och fysiska balans. Det innebär en stor ansträngning för människokroppen att tillgodogöra sig komjölk. Denna ansträngning jämte mjölkens omåttligt höga kaseinhalt är orsaken till många av de slemsjukdomar som plågar mänskligheten.”
(NORMAN WALKER i boken ”Diet-råd i samband med råsaft-terapi”)
 
 
Förutom skillnaden i mängden av protein i komjölk jämfört med bröstmjölk, så finns det också stora skillnader i själva sammansättningen av detta protein. Det finns två viktiga proteiner i mjölk, kasein och vassle. Komjölk har 20 gånger mer kasein, vilket sätter en enorm press på människans matsmältning eftersom det koagulerar och den är anpassad för nedbrytning i fyra steg i kons matsmältningsapparat.

Bröstmjölk å den andra sidan, består av 60-80 % mer vassle än kasein som är lättare att smälta för våra magar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0