Ljuvliga mandel!

”Mandel är, när den är färsk, rå och osaltad, den mest basiska av alla nötter. Den är särskilt värdefull som näring åt benstommen och som förstärkning av tandemaljen.”
(NORMAN WALKER i boken ”Diet-råd i samband med råsaft-terapi”)
 
Har haft lite mandelsug den här våren och sommaren, men jag har alltid varit stormförtjust med allt med mandel i. Mmmmmmmandelmassa, biskvier. Hittade flera olika goda på resan till island, både här hemma i Sverige och på Island. På Tönnebro värdshus på väg till flyget hade de en variant med mörk choklad mousse i istället för den vanliga ljusa ....
 
Här sitter jag o smaskar på en stor god isländsk biskvi i Reykjavik innan vi ska iväg på safari.
 
 
 
 

”Almonds are an especially healthy choice, for several reasons.
Here are some of them. Thanks to the generous amount of Vitamin E (which has antioxidant properties) in them, almonds lower the risk of cardiac problems. They are high on monounsaturated fats and hence they also lower LDL cholesterol levels.

This nut also contains magnesium and potassium. Magnesium helps the blood vessels to relax, allowing normal blood flow. Potassium helps the nerve transmission and is important to heart health.

Almonds also have the ability to stabilize blood sugar levels and prevent insulin spikes, which lead to food cravings and weight gain.

One study, published in the International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders, found that adding almonds to a low-calorie diet helps overweight individuals lose weight more effectively than a low-calorie diet high in complex carbohydrates.

The Institute of Food Research has published studies which found that almonds have prebiotic properties. These nuts provide nutrition for gut bacteria or ‘friendly bacteria’ so that they can flourish inside the intestines, thereby improving digestion and the immune system.

Another study, whose results were published in the European Journal of Clinical Nutrition, found that a diet that includes almonds lowers not only LDL cholesterol but also C-reactive protein levels. C-reactive protein is a key marker for inflammation, which leads to clogged arteries or atherosclerosis and heart disease.”
(ANDREAS MORITZ i boken “Feel great, lose weight”)

Kommentarer
Postat av: Maria

Ser härligt ut!

Svar: Mycket, blev så "inspirerad" av mig själv att jag for på ica nacksta och köpte mina biskvifavoriter som finns där, (från bageri bergsjö ;o) guuud så gott, den dagen räddad ;D
Ingela

2013-09-08 @ 08:47:41
URL: http://maria-hastliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0