Att undvika bröstcancer handlar inte om Rosa bandet - det handlar om kost och intag av TEX hormoner

 Vadå hormoner!!! Jag äter väl inte hormoner/östrogen?
Ju senare i graviditeten en ko är, desto mer hormoner finns i hennes mjölk som då är direkt olämplig för människan att konsumera.
 
"När det gäller människors exponering för östrogener, är forskarna mest oroade över komjölken, som innehåller betydande mängder av kvinnliga könshormoner,
Mejeriprodukter står för 60 procent till 80 procent av det konsumerade östrogenet.
 
http://gluten-celiaki.blogspot.se/2011/09/gluten-celiaki-mjolk-brostcancer.html


Vissa forskare vill nu dra paralleller mellan mäns tidiga "tunnhårighet" och även sämre spermiekvalitet till konsumtionen av mjölk som innehåller höga halter av kvinnliga könshormoner.

En del av problemet verkar vara mjölk från moderna mjölkgårdar, där korna mjölkas ca 300 dagar om året. För mycket av den tiden, är kon ofta gravid. Ju senare i graviditeten en ko är, desto mer hormoner finns i hennes mjölk som då är direkt olämplig för människan att konsumera.

En studie av modern mjölk utfördes i Japan, studien fann att den innehöll 10 gånger mer progesteron, än obehandlad mjölk från exempelvis Mongoliet.

Vid traditionell vallning i samhällen som Mongoliet, mjölkas korna för livsmedelsframställning endast fem månader om året, och vid graviditet bara i inledande skede. Följaktligen är då påvisade halter av hormoner i mjölken avsevärt mycket lägre.

Mjölken vi dricker i dag är helt olik den mjölk som våra förfäder drack för 2.000 år sedan, mjölken vi dricker idag är absolut INTE bland mest naturens perfekta mat som reklamen ofta vill påskina.

Tidigare studier bekräftar att konsumtion av mejeriprodukter ökar avsevärt risken för vissa cancerformer."
 
Rosa bandet – för vem? - Har du sett de massiva kampanjerna för Rosa Bandet? Men vet du vad och vem som finns bakom egentligen? Jag har aldrig varit för Rosa Bandet – för jag vet...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0