Du inser att du förstår något, även om du inte kan förklara det ens för dig själv

"Det går inte att förklara Alef, som du själv märkt. Men i den magiska traditionen visar den sig på två sätt. Det första är en punkt i universum som innehåller alla andra punkter, de närvarande och sådan som tillhör det förgångna, stora och små. För det mesta upptäcker vi dem av en slump, som på tåget. För att det ska hända måste personen - eller personerna - i fråga befinna sig på den fysiska plats där denna punkt finns. Det här kallas för lilla Alef."
 
"Du har säkert varit på nån fest och upptäckt att du på ett visst ställe i rummet känner dig bättre till mods och säkrare än på andra. Det är en blek jämförelse med Alef, men den gudomliga energin flödar på olika sätt till olika personer. Om du hittar den rätta platsen på festen hjälper energin dig att vara mer närvarande och säkrare på dig själv. När det gäller tågvagnen, så kommer den person som eventuellt går förbi den här punkten att få en märklig känsla, som om allt vore bekant. Men han eller hon kommer inte stanna kvar för att uppmärksamt undersöka vad det är, och i nästa sekund kommer effekten att ha gått över."
 
"Exemplet med festen är bara en jämförelse. Den lilla Alef uppträder alltid av en slump. Du går på en gata, eller sätter dig på ett visst ställe och rätt som det är finns hela universum där. Det första du känner är en nästan obetvinglig lust att gråta, inte för att du är ledsen och inte av glädje, men av sinnesrörelse. Du inser att du förstår något, även om du inte kan förklara det ens för dig själv."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0