Man får hålla lite Distans till saker och ting

 

Måste bara nämna några ord om nåt vi är ovana vid här uppe i norr. Ridsporten "Distans". Känner några som tävlar i detta, och jag baxnar när de utan att blinka ;o) rider iväg 8 mil. Fantastiska hästar de har.
För att göra en clear round rider de 5 mil "bara". Ja, jag säger då det, imponerande =)
Lättare träningsbanor finns på 2-3 mil ..................................
 ehum, det vore nåt det ;o)  kanske 2-3 km?????
 
Och annars är det 12 eller 16 mil som gäller, alltså, på en dag.
 

Distans

Att distansritt är en spännande utmaning som kräver uthållighet är lätt att förstå. Det du bygger upp under träningstimmarna och tävlingarna är ett fantastiskt och unikt samspel mellan dig och din häst. För att nå bra resultat krävs god horsemanship; en förmåga att läsa av och svara upp på hästens signaler. Distansritt är dessutom en naturlig sport då hästen under årtusenden utvecklats för att tilltryggalägga långa sträckor i varierad terräng.

 

 

För dig som vill prova på sporten finns kortare distansritter, 20 - 30 km Prova På eller 40-50 kilometer Clear Round.  Dessa rids på en minimi- och maximitid där ekipaget får gott om tid att ta sig runt banan i lugnt tempo. Därefter tar tävlingsklasserna vid, då kan du välja sträckor från lokal nivå på 50 kilometer upp till elitnivå där man rider upp till 160 km på en och samma dag. Det finns en kvalificeringsstege som reglerar ryttarens väg upp till högre klasser.

En distansbana är inte den andra lik. Distanstävlingarna går i all sorts terräng beroende på den natur som erbjuds i de olika delarna av landet. Vill du rida utmed älvar och uppför berg i norr? Vill du uppleva slingrande skogsstigar i djupaste Småland? Vill du åka til Gotland och tävla utmed vita kalkstränder och raukar? Som distansryttare får du alltid uppleva något nytt på tävlingarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0