Superviktigt, informativ länk, sluta använd fluortandkräm mm. Livsviktigt för sköldkörtel och tallkottkörteln

Har debatterat mot fluor förut för att det är ett av jordens giftigaste ämnen som vi tillsammans med amalgam har på ett så känsligt ställe som munnen, men nu förstår jag än mer varför de slår på stora trumman och vill att vi ska bli impregnerade med fluor... den så viktiga tallkottkörteln, (för vårt medvetande, tankar och rent fysiskt) om sömnrubbningar och mycket mera. Och även sköldkörtelns funktion! (ett av mina speciella skötebarn eftersom jag själv opererat bort den)

Tidigare har jag bara reagerat på att tandköttet bryts ner, det dödar bakterier, men även allt annat. Hur många har känsliga tandhalsar och ev. uppdraget tandkött kring tänderna "trots" att de alltid varit noga med tanborstning etc... Sen jag slutade med fluortandkräm har mina tänder, tandhalsar och emalj blivit mycket bättre och starkare. Istället använder jag MSM på tänderna. Emaljen känns numera nästan hela tiden som nyputsade trots att jag ätit mat. Emaljen är glasklar. (tidigare inlägg om detta: http://becausetrollrik.blogg.se/2009/november/rena-vita-tander.html) och (http://becausetrollrik.blogg.se/2010/november/stralande-forskningsdag-tandundersokning.html)    
Tydligen verkar novembers debattämne vara om tänder, men jag missade 2011,  ;o) Kommer lite sent här!

Mycket läsvärd och tänkvärt inlägg

http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=2701&print=1

"TallkottKörteln kallas ibland för det tredje ögat, p.g.a. dess likhet med den mänskliga näthinnan. Den är lika stor som ett riskorn (5-8 mm) men är otroligt viktig för din hälsa och sömn. I tallkottkörteln produceras nämligen melatonin, som gör dig sömnig och som även är kroppens starkaste antioxidant."

"En form av tallkottkörtelstress är när tallkottkörteln blir förkalkad av natriumfluorid, som finns i ditt dricksvatten och i vissa långlagrade produkter samt andra källor som Prozac (fluoxetin), fluorokinolonantibiotika och non-stick köksredskap."

"Ett annat samband visar på vikten att använda oflourerad tandkräm, inte bara för sköldkörtelns skull (eftersom flour och klor tar platsen från jod i sköldkörtelproduktionen) utan även för att det finns ett samband mellan flourintag och tallkottförkalkning. Numera finns många studier som visar att tallkottkörteln är det primära målet för fluorets ackumulering i kroppen. Kort sagt, så lagras flour i tallkottkörteln och försämrar dess funktion i och med den förkalkning som uppstår. Tallkottkörteln har liknats med vårt kroppsliga själscentra och det är ifrån denna lilla körtel som våra tankar till stor del skapas. Flour gör alltså inte bara att sköldkörteln hamnar i obalans, utan även att vår sömn och våra tankar störs.

University of Surrey i England genomförde en studie 1997, där resultatet visade att den mjuka vävnaden i en vuxen människas tallkottkörtel innehåller mer fluor än någon annan mjuk vävnad i den mänskliga kroppen."

Men sedär, jag hittade ett även november 2008! ;o)
http://becausetrollrik.blogg.se/2008/november/flour-ett-gift.html

Kommentarer
Postat av: AnnaKS

Slutade använda fluor tandkräm för snart 10 år sen, men inte har tandhalsarna blivit bättre, snarare tvärtom. Kan ju bero på gamla fyllningar som finns kvar (troligen). Använder tandkräm från hälso kost, ingen fluor. Har användt MSM vid tandborstningen sen en tid nu, så vem vet.

Jag är förundrad att vi människor lever över huvudtaget, något sånär friska med tanke på allt som är giftigt och ohälsosamt..

2012-01-14 @ 11:08:15
Postat av: AnnaKS

Sen innehåller ju Loka, Ramlösa etc också fluor, i olika mängd.

2012-01-14 @ 11:10:06
Postat av: Ingela

=) det finns ju naturligt fluor också, och det är ju inte lika som det aggressiva konstgjorda fluoret, tror de har olika beteckningar?? Bör väl vara det naturliga i mineralvattnet..



Undrar hur det skulle vara om man vore fri från alla tillsatser, vi vet väl inte hur friska vi skulle kunna vara ;o) hur man egentligen skulle må som människa och vad man skulle kunna uppleva potentiellt, det är sånt som lockar att uppnå, de oanade upplevelserna ;o) den som lever får se, haha =)

2012-01-14 @ 22:42:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0