Sweet remedy

"I en tid när de flesta människor är mer eller mindre omringade och dessvärre också hypnotiserade av reklam som översköljer dem med onödiga och onyttiga produkter och när många läkare tycks vaccinerade av maktelitens och storindustrins konsensusslogans om vad som är "nyttigt", är det ändå befriande att se att allt flera inom hälsa börjat begripa sambandet mellan kost, hälsa och beteende och inte låtit sig duperas av diverse köpta rapporter eller mutas för att saluföra sånt som är onyttigt. Den amerikanske läkaren Joseph Mercola har bland annat gjort dokumentären Sweet Remedy om hur folk inte bara dummas ner av tillsatser i maten, utan också hur de blir sjuka av dem. "


Källor:

(1) Sweet Remedy - Why Is Society Being Dumbed Down?




Doktor Mercola har dessutom sammanställt en lista på de fem värsta "födoämnen" som han anser att en människa kan konsumera. De fem "födoämnen" han varnar för är följande:
 
De fem värsta sakerna du kan äta
 
 
Idag äter inte minst ungdomar skrämmande mycket skräpmat och sötsaker medan de ofta ratar grönsaker och frukt. Därmed går de miste om viktiga mineraler och vitaminer som kroppen behöver. Många inser inte heller vikten av att dricka tillräckligt med vatten och särskilt äldre som har lätt att bli uttorkade dricker dessvärre mycket kaffe som istället driver ut vatten ur kroppen. Givetvis spelar också motion och vettiga sovvanor en stor roll för vår hälsa men det tål att påtalas mer än en gång hur viktig rätt kost är för vårt välbefinnande. I dessa tider av förkylningar och virus så rekommenderar doktor Mercola dessutom att vi tar tillskott av både C och D-vitamin, även om han påtalar att det bästa sättet att få D-vitamin är att sola, vilket ju av naturliga skäl tyvärr inte låter sig göras särskilt ofta när man lever på våra breddgrader.
 
 
Michael Delavante
 
(2) The Five Absolute Worst Foods You Can Eat


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0