Brottningsmatcher en del kvällar

har vi.
Hon är bestämd och lurig, men jag är lika tjurig.
 
Det är lite nya kvällsrutiner i år, när det inte bara är hästarna som kvällas. Hästarna ställer man ju liksom där de ska vara och sen drar man igen boxdörren om man vill det. Jag brukar variera litegrann men vanligast är att jag för enkelhetens skull stänger igen kring Trollrik, för annars hittar han kanske på "saker". Han är inte lika lättparkerad som Because som inte hittar på saker utanför vad som är "lovligt".
 
Medan jag är kvar får de vara fria och alla dörrar öppna, det är sen när jag ska gå hem som även lilla Muffis måste passa in nånstans i möbleringen. Hon tassar omkring, tigger mat och socialiserar sig med hästarna inne. Ofta passar hon på att vara inne hos Troll när det är öppet där. Sen kan hon få för sig att hon ska vara kvar där, så jag baxar runt henne i den lilla boxen runt alla fyra på Troll. Just när jag ska få henne mot utgången drar hon in rumpan, ganska lik en hund i beteende tycker jag, och viker av ännu ett varv runt baken på Troll.
Givetvis kan man nästan kikna av skratt och brottningsmatchen blir inte så resolut som det skulle behövas. Och man blir inte tagen på allvar ;o) Ungefär som när en häst mysbockar och så ska man vara lite barsk och säga "hörrudu", fast egentligen tycker man det är så roligt så man kanske helst vill fortsätta, vilket hästen ju märker tydligt ;o)
 
Till slut ger hon sig iallafall och piper snabbt runt hörnet in till Because, där hon får vara, om det inte är nåt speciellt jag måste göra med honom först så hon är i vägen. Men man behöver inte bekymra sig så mycket om var de har varandra för de vet de så bra själva så länge jag inte lägger mig i.
 
Men ibland händer det att jag vill ha henne åtminstone i ett speciellt hörn så att jag inte ska behöva klanta till mig. Det händer att hon nyfiket ska kolla in när jag putsar lite på bakhovarna med kniven eller raspen och det är lite väl onödigt kanske ... Då har jag kunnat hålla om henne och lyfta framdelen och frambenen, vrida henne runt och liksom ställa henne i den riktning jag vill ha henne. Får är ju väldigt "nära" djur, så hon tycker inte alls det är konstigt verkar det som, att jag, som är en i flocken, har "tillgång" till hennes kropp. Får, och åtminstone inte hon, har inte alls samma integritet som tex en häst kan ha. Bara man tilhör flocken dvs, annars är hon ju väldigt skygg, men det är inte samma sak.

Kommentarer
Postat av: Styvmorsan

Gulliga lilla Mufflis:-)
God Jul på dig Ingela!

2012-12-17 @ 14:20:52
URL: http://maria-hastliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0