Manna från himlen? del 3

Där medvetandet är finns skatten.

"Du har kanske hört talas om röntgenbilder av yogiers hjärnor?"

"I tillstånd av djup koncentration alstrar människans hjärna fysiskt ett vaxliknande ämne från tallkottkörteln. Detta sekret liknar ingenting annat i människokroppen. Det har en otrolig, läkande inverkan, kan bokstavligen återbilda celler och är kanske en av orsakerna till att yogier lever så länge. Detta är vetenskap, Robert. Ämnet har ofattbara egenskaper och kan bara skapas av ett medvetande som bringats till ett tillstånd av djup koncentration."

"...är du bekant med Bibelns skildring av 'manna från himlen'?"

"Du menar den magiska substans som föll från himlen för att nära de hungriga?"

"Just det. Substansen påstods hela de sjuka, ge evigt liv och egendomligt nog inte skapa några slaggprodukter hos dem som förtärde den."

"En närande substans som föll från himlen? Hon knackade sig på tinningen. "Som på ett magiskt sätt helar kroppen? Utan att ge några avfallsprodukter? Förstår du inte. Det är kodord, Robert! Tempel står för kropp. Himlen står för medvetande. Jakobs stege är vår ryggrad, och manna det sällsynta hjärnsekretet."

"... samma magiska substans förekom överallt i de uråldriga mysterierna: Guds nektar, livets elixir, ungdomens källa, de vises sten, ambrosia, dagg, ojas, soma."

Sedan brast hon ut i en förklaring om hur hjärnans tallkottkörtel representerade Guds allseende öga.
"I Matteusevangeliet 6:22 står det 'Om nu ditt öga är friskt, så får hela din kropp ljus.'"

sid 603-604 Den förlorade symbolen

Inom KS assisterar man till att komma ner i djuuuuuup avslappning för att frigöra mönster i kroppen kring exempelvis olika former av trauman. Då kan vad som helst inträffa ;o)

Kan också läsa mer här: 

http://www.stillvital.se/Persutveckling.html



"Genom att balansera nervsystemet på en djup nivå kan man ofta komma ner i meditativa alfavågor."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0