Insändare i dagens ST =)

På sidan 30, läs den =)





NYTT ÅR – NYTT HOPP

 

Med känslan av att ha hunnit upp framtiden byter vi hoppfullt årssiffra i almanackan, avger nyårslöften och känner oss återfödda – tills ett antiklimax obönhörligen väcker oss.

 

Under ett litet ögonblick av året gör vi alldeles riktigt, vi riktar vårt hopp inåt i stället för till politiker. För det största som kan hända är att du infriar ditt eget nyårslöfte. Var och en måste göra förändringen själv, genom ett nytt sätt att leva. Du har i förtroende givits makt över en hel kropp (vilket i sig är en hel värld). Gör då ditt yttersta för att hålla den hel. För när kroppen blir ren, blir tanken sund och klar.

 

Tro inte att förändringen kommer genom att rösta fram en ny ledare. Bara de som passar in i detta (gamla) system släpps fram just nu och de som hotar systemet tystas genom skrämsel, skuldbeläggning, mordhot och ibland statueras exempel med äkta mord.

 

”Det ska löna sig att arbeta”, säger vissa politiker. För vem lönar det sig! (inte frågetecken, för vi vet!) Lönen är – mera arbete. I alla fall till dem som har arbete. Ju mer vi arbetar desto fler avgifter skapas. Desto fler larm och försäkringar måste vi köpa. Många pensionärer som arbetar idag gör det inte för sitt höga nöjes skull, utan för att överleva.

 

”Arbeit macht frei”, sa Hitler. Man har bara gjort en smärre förändring av uttrycket, som alltså återupptagits idag. Den tidens arbetslöshet gjorde att tyska tonåringar tog värvning för det var villkoret för att få utbildning. I USA har nyligen knackats dörr hos fattiga och erbjudits pengar till utbildning i utbyte mot att åka till Irak och kriga. Utbildningen har fått fullföljas i en annan dimension.

I Sverige är nu samma mål uppnått: genom arbetslöshet är man på gång att kunna värva arbetslösa till militärtjänstgöring. Tro månne om inte A-kassan ryker om du säger nej.

 

Vi föds med den fria viljan, alltså gäller det att manipulera viljan hos folket. Ingen kan ta din tanke ifrån dig, men vi kan matas med tankar. De effektivaste instrumenten idag torde vara TV:n, datorn och mobilen. Ska vi skratta eller gråta åt vår dumhet: vi betalar för vår egen hjärntvätt. Detta gäller inte bara reklamavsnitten. Om ändå reklamen betalade TV:n, men det är licensavgift, boxeravgift, extraprogram-avgift, några hundringar/år i stand-by-avgift om vi inte orkar dra ur kontakten samt ring-röstnings-avgifter om du vill uppleva känslan av att ha påverkat resultatet i världens viktigaste frågor såsom melodifestivalen och idol.

 

Vad gäller mobilen så kan man undra när man skriver ett SMS (textmeddelande) varför ordet losec kommer upp FÖRST när man skriver lörda(g) eller t ex jordb(ruk). Ögat hinner läsa det en bråkdel av en sekund och det är alldeles perfekt för att nå dit det är avsett att nå i hjärnan.

 

Det är ändå hoppfullt:

När vi är helt övertygade att livet är evigt och att vi inte har något att frukta – då törs vi LEVA  I  FRIHET med den högre moral som vi drömt om. Då finns det ingen som gör något så lågt som att låta sig avlönas med 150.000 kr i månaden för att åka till EU och diskutera var tomten egentligen bor.

 

Till dess önskar jag ett Gott Nydanande År!

 

Anita Paasila


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0