FBI öppnade inte ens lådan

Den 18 september 2001, en vecka efter elfte september-attacken publicerade BBC en artikel där en pakistansk diplomat, Niaz Niak, avslöjade att han fått veta från amerikanska tjänstemän att USA planerade anfalla Afghanistan under hösten 2001. Han sa också, vilket visade sig stämma, att attackerna skulle utgå från baser i Tajikistan och Uzbekistan. Hur kunde då tjänstemännen redan i mitten på juli veta att USA skulle invadera Afghanistan under hösten? De visste det eftersom det var planerat långt före 9/11.

http://www.sourze.se/Nya_sensationella_9%2f11_avsl%c3%b6janden_10734221.asp

I boken "The Reluctant Spy" avslöjar John Kiriakou, före detta Chef för CIA:s Anti-Terrorstyrka, att de i mars 2002, sex månader efter 11 september-attacken, gjorde en raid mot talibanernas ambassad i Peshawar, Pakistan. Där fann de dokument med telefonräkningar för 168 samtal till USA. Samtalen upphörde den 10 september 2001, dagen före 9/11 attacken och togs upp igen den 16 september. Det tog Kiriakou åratal att få ut boken eftersom förlagen efter påtryckningar från högre ort vägrade publicera den.

Kiriakou berättar vidare att lådan med dokumenten levererats till FBI, eftersom de är ansvariga för interna säkerhetsfrågor i USA. Logiskt sett så borde FBI snabbt och entusiastiskt kastat sig över bevismaterial om det värsta terrordådet i landets historia, men Kiriakou hörde inget mer om saken. När han flera gånger frågade kollegan Tommy McHale, som var en detektiv, som lånats ut till FBI, vad som hänt med dem förklarade McHale för en häpen Kiriakou att FBI aldrig ens öppnat lådan!

Vad som istället hände var att man skickade lådan till ett förråd i Maryland där den stoppades undan!

Här intervjuas John Kiriakou på C-Span av Frederick Hitz, före detta Inspector General of the CIA and current senior fellow at University of Virginia's Center for National Security Law och berättar vad som hände:


Föreställ er att terrorister sprängde skatteskrapan i Stockholm och sen attackerade en viktig militärförläggning och att man sedan spårade dem till ett ställe där man hittade utdrag ur deras telefon-kommunikation veckorna före och efter dådet. Därefter leverar man informationen till SÄPO som sen struntar i att titta på den och istället skickar den till ett förråd i Mariefred. Låter det professionellt och trovärdigt?


Kommentarer
Postat av: Eva Zäta

Något helt annat :-) Jag läste din kommentar på Marias blogg om försäkringar och tänkte bara berätta - om du inte visste det redan - att det går att nyförsäkra gamla hästar nu. Agria har en Veteranförsäkring för gamla hästar som omfattar begränsad veterinärvård, dvs kolik, sårskador och frakturer upp till 30000 kr. Den kostar cirka 600 kr om året. Den har inte funnits mer än något år, tror jag, så jag tänkte att du kanske inte visste om den?

2011-01-12 @ 14:58:06
URL: http://mestomz.blogspot.com
Postat av: Vinnarskalle

Riktigt intressant! Jag är en sån som "grottar in mig" på dels dokumentärer och ibland även konspirationsteorier etc... Vore schysst med "The Reluctant Spy" i svensk översättning och med Magnus Roosman som ljudboksuppläsare... ;-)

2011-01-16 @ 00:36:15
URL: http://vinnarskalle-jc.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0