Hjärtats makt

Den sista av de fyra makterna

http://becausetrollrik.blogg.se/2011/january/ingenstans-nu-och-har.html

I slutet av boken görs en redogörelse för de fyra makterna.

Några ord från författaren:

"En bok som påträffades för inte så länge sedan sprider lite ljus över makterna. Dess titel är "The book of powers -The nature of all things.
Här följer några avsnitt ur denna bok. Det förefaller vara första gången på mycket länge som någon för fram den i ljuset."

Makterna är:

Ordets makt

Intentionens makt

Suveränitetens makt

Hjärtats makt


Hjärtats makt är relationernas makt. Det är vänskapens och kärlekens makt. Du kan inte vara en reserverad person om du vill älska. Du kan inte ha hemligheter om du vill älska. Du kan inte dölja ditt hjärta om du vill älska. Ett naket hjärta och bara händer är dina enda ägodelar.

Hjärtats makt är den mest fordrande konsten. Den fordrar allt av dig och den lovar dig ingenting. I varje persons hjärta bor själva det mänskliga. Därför finns det inte för någon ett rike som är uteslutande hans eller hennes. Allt du gör, allt du tänker, allt du känner sätter hela universum, hela mänskligheten, i vibration. Detta är ett mycket stort ansvar. Detta är en mycket stor frihet.

Bemästrandet av denna makt är det mest krävande av alla eftersom det har ett pris, ett personligt pris. Du måste avstå från din stolthet för att vinna denna konst i dess fulla rikedom. Det låter enkelt. Men i sanningens ögonblick, i prövningens stund, kommer du att erfara outhärdliga känslor. Du måste lära dig att öppna ditt hjärta. Om du gör det i ett drag kommer du att dö. Det blir alltför påfrestande för ditt hjärta. Och ändå kan du inte göra det gradvis, steg för steg. Det tillkommer dig att finna ditt hjärta. Det tillkommer enbart dig.

Detta är den svåraste konsten, att vara en människa bland människor. Och ändå är detta den mest vägörande av alla konster. Detta är kärlekens mästerlighet. Detta är livets mästerlighet. Detta är Guds mästerlighet.

Kommentarer
Postat av: victoria

hej,linda och du träffades ju i söndag(tror jag att det va)Och du sa att du skulle ändå upp till mitt stall"knävland"Runt 11tiden ? Också sa hon att du hade sakt att jag skulle kunde få åka med dig dit upp om jag ville? Svar: ja om det går bra får dig så skulle det vara jätte schyst =).Men vi kan ju höras mer om det.



Hare bra så länge \\victoria

2011-02-03 @ 09:08:33
URL: http://iwillalwaysloveyou.bloggplatsen.se
Postat av: Ingela

Helt korrekt ;o) Det går kanonbra det!

2011-02-03 @ 15:54:16
Postat av: victoria

Hej! Är det okej om jag kommer till dig kvart i 11 då ?

2011-02-03 @ 18:11:40
URL: http://iwillalwaysloveyou.bloggplatsen.se
Postat av: victoria

Kan ju ställa mig utan för mig till kvart i 11 då =)

2011-02-04 @ 08:21:35
URL: http://iwillalwaysloveyou.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0