Nostalgi 1: Sött

Två slädhundar i Åre. Mötte på dem på en höstlig tur.



För många år sen, då läste jag också denna bok =)

"Att odla den sorts vetande som inte är beroende av att man läser en massa akter och plöjer igenom växande högar av information förefaller väsentligt medan världen snurrar allt fortare och problemen blir allt mer komplexa. Tänk om vi övergav vårt tvångsmässiga slukande av information och istället förlitade oss på intuitionen, om vi lyssnade till de första intrycken och handlade utifrån en känsla av djup harmoni. Om vi gick till väga på det viset skulle allt vi behöver veta helt enkelt komma till oss, och den som var avsedd att utföra en uppgift skulle vara den första att ta itu med den.

Vi är på väg att upptäcka ett sätt att få saker och ting att fungera på ett snabbare, mer harmoniskt och mer effektivt sätt – utan vänstra hjärnhalvans tyranni. Skulle det kunna vara så att bortom informationsåldern ligger intuitionsåldern?

Intuitionen frodas när du söker samband, uppskattar mångfald, njuter av excentricitet och odlar det överraskande. För att hjälpa din intuition och din fantasi att flöda bör du variera ditt sätt att utföra saker och ting. Ändra dina vanor, pröva på nya ord, använd din andra hand."

 

sid 52, 53 Penney Peirce

Den intuitiva vägen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0