Käkleden inifrån



Bilden är tagen uppifrån öronen, det "mindre" hålet mellan kondylerna som atlaskotan hänger på är alltså stora nackhålet, foramen Magnum. På sidorna syns lite av "tinningbenen" bågarna runt ögonen.




Inne mellan ganascherna visas hur tungbenet och upphängningsanordningen för käkmusklerna sitter.
Hyoidbenet och stylohyoidbenen är det två långa benen som sitter på insidan av ganascherna. Längre ner syns som en stämgaffel, eller formen av en sporre, som är tungbenet/hyoidbenet. Fattar inte att jag inte tog en bild bara av stämgaffeln, nåja, det blir väl fler gånger =)





Inuti ser man suturerna mellan de olika kraniumbenen under och bakom ögonen t ex.

En av de viktigaste benen och viktigaste leden är just här, den lite mer raka streckade linjen är den s.k. SBS-leden, led mellan fjärilsbenet som syns under och bakhuvudet (occiput).

Varför är den så speciell? Bland annat för att i stort sett hela centrala nervsystemet med kranialnerverna som styr det mesta, går igenom detta fjärilsben. Rolls roycen i huvudet. Styrpanel eller instrument bräda ;o) Den har många små hål som kranialnerverna löper igenom. När man får den leden att hitta ett bättre läge och utrymme och spänningarna, dragningarna i SBS-leden och suturerna runt om lättas, ökas energin i hela kroppen och den hittar bättre självläkningsförmåga när kroppen får utrymme att utföra sitt ursprungliga arbete, originalrörelserna.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Läser och imponeras. För mig ser det hela ut som ett litet förtvivlat ansikte...

2011-04-24 @ 23:10:39
Postat av: Anita

... sa Anita

2011-04-24 @ 23:12:05
Postat av: Ingela

Ja, det ser ut som två små ögon och ett stort gapande hål där, det som jag tycker ser ut som två små ögon är ett hål i fjärilsbenet där ett flertal av kranialnerverna och andra viktiga vävnader löper igenom. Så där vill man ha så fint och fritt utrymme som det går ;o) i de små hålen alltså

2011-04-25 @ 09:32:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0