Behandlingsbeskrivning forts

forts

När de bearbetar så kan ju inte hästar tänka logiskt att det är en process som de nu ”minns tillbaka på” och ska gå igenom, utan de blir ju bokstavligen talat i detta inferno igen, och beter sig då under den processen, kanske som de gjorde för länge sedan när de hade det besvärligt.

En häst som blivit lugn och trygg som förut varit rädd för det mesta, blir återigen oresonligt rädd för saker de inte brytt sig om på 10 år. Då får man bara finnas där och rida ut stormen så att säga och ha tillit till att den här gången kommer det iallafall gå mycket fortare att komma tillbaka till den här lugna trygga, hästen som den ju blivit. Vanligtvis går det över på 2-3 veckor eller fortare, men kan också vara lite hispigt eller grinigt några veckor ytterligare, men det är nog extremfall.

I det här fallet har hästen flera stora trauman bakom sig som ingen kunnat rå för.

Under behandlingen fick jag ingen känsla för hur hans reaktioner skulle bli kommande veckor. Det är så svårt att veta. Men fick höra att under 2 veckor efter behandlingen hade han varit "konstig" ungefär som nästan inte närvarande eller kontaktbar, alltså ville han inte heller vara med på träning eller tävling och gjorde efter 2 veckor sin sämsta tävling någonsin i livet. Var rädd för allt möjligt osv. Det var lite grann "låt mig vara ifred"?? Sedan måste något ha processat klart iallafall, för veckan efter det hade han varit "som vanligt " igen, eller ännu bättre och han gjorde sin bästa tävling någonsin och fick högre poäng än han haft någon gång tidigare. Sen dess har han hittills bara varit väldigt bra i träning och tävling, peppar peppar ;o)

Och en del hästar går bättre direkt i tävling , bara de fått vila ur sig träningsvärken några dagar och lattja lite. Men de fallen behöver man ju inte "informera" och förvarna så mycket om ;o)

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0