En serie om höger hjärnhalva, och lite vänster ;o)

Skrivet av Sophia (presentation nedan)

Inledning:

Personer som styrs av högra hjärnhalvan kommer att styra världen i framtiden!
"Ja, det är inte jag som påstår detta, men jag kan nog säga att jag tror detsamma. Påståendet kommer från en författare vid namn Daniel Pink, och hans bok A Whole New Mind. Som ni säkert vet är vänstra hjärnhalvans styrka logik, detaljer, fakta, ord och språk, nuet och dåtid, matematik och vetenskap, kunskap, ordning och mönster samt det praktiska. Högra hjärnhalvans styrka är i sin tur känslor, helhet, fantasi och föreställningar, symboler, nuet och framtiden, filosofi och religion, förståelse, tro samt möjligheter."

och här är slutet, allt däremellan kommer sen.

Jag tror absolut det är som hon skriver nedan, lättare för somliga....

Lättare för somliga:
"Sammanfattningsvis innebär detta naturligtvis inte att det är kört för vänster-styrda människor, tvärtom! Det kan kanske i många fall vara enklare för en vänster-styrd person att utveckla sin högerhjärna, än tvärtom. En vänster-styrd person kan t.ex. utveckla sin kreativitet genom att börja måla eller skriva dikter, medan en höger-styrd person kan få det svårt med att t.ex. läsa matematik igen. Det viktiga kanske inte är vilken hjärnhalva som styr dig, utan hur öppen du är inför att lära dig nya saker!"




Fil dr Sophia Lövgren

Sophia är filosofie doktor i sociologi, och arbetar numera som fri forskare, författare och föredragshållare. Sophias vetenskapliga förankring har gett henne stor inblick i den teosofiska världen, vilket tillsammans med hennes livserfarenhet och hennes livslånga andliga sökande har bidragit till både en historisk förståelse kring gudstro och ett helhetsperspektiv kring den andliga kontexten i vårt moderna samhälle.

www.visionarylife.se

 

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0