Ta-Tee


" ... Man kan kanske tro att alla djur med de här egenskaperna är av honkön. Så är inte fallet, även om många är just ston.

En individ med mycket humor och distans till omvärlden är den före detta travhästen Ta-Tee. Och historien förtäljer tydligt anledningen till att han är just en fd travhäst. Jag träffade Ta-Tee i Norge, där han ägdes av en yngre kvinna. Han var vid det tillfället 6 år gammal. Under första hälften av sitt liv hade han varit i träning, som travhäst. Om Spader Madame var utrustad med ett fantastiskt löphuvud så hade Ta-Tee det motsatta. Han kunde överhuvudtaget inte förstå vitsen med att springa och dra en vagn med en skrikande gubbe i och varför i hela fridens namn det var så bråttom! Och vad var egentligen hela meningen med att komma i mål?

Tack och lov insåg man hästen totala ointresse för sporten och lät omskola honom till ridhäst. Ta-Tee är en sann livsnjutare, och den inställningen till livet vägrar han att kompromissa med. Han utför inte ett arbete som inte skänker glädje. Och glädje för honom handlar inte om att springa fort eller hoppa högt. Han är en lekfull individ som i första hand vill utforska och undersöka omvärlden. Människor som skriker och stressar beter sig i hans ögon mycket märkligt och tycks sakna förmågan att njuta av tillvaron.

Ta-Tee valde på ett smart sätt ut sin nya ägare. När hon provred honom före köpet upplevde han henne som en mycket glad person. Han bestämde sig omgående för att göra sitt allra bästa för att charma henne. =)

Ta-Tee hade tur som klarade livhanken och fick möjligheten att välja en ny ryttare, ett nytt liv. Han beskrev att han ser sin ägarinna som ledare, men det ändrar inte det faktum att han är sin egen herre, också.
...
Varför kan inte hästarna få välja ryttare istället för tvärtom, undrade Corinth som delgett liknande tankar."

Emelie Cajsdotter


Slutet är en perfekt beskrivning av Because. Han smider planer, har humor och vet hur han ska bete sig för att charma de flesta, och räknade nog ut att han skulle snirkla sig ut ur travbranschen och såg en lämplig ny vårdare i mig.... säkert långt innan det blev så i praktiken ;o) Och sen utan att jag visste om det var jag inramad i hans spindelnät och självklart och tack o lov helt omöjligt att ta sig ur hahaha =)

Han vet att det är bäst och också nödvändigt ibland att lyssna på mig ;o) , men nog är han sin egen herre. Det gör han skickligt ..



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0