I ofas med tiden - ingen återhämtning

Ett sätt att se på att vi människor mår dåligt och aldrig tycks få tillräckligt med återhämtning, som ju är den direkta orsaken till att vi mår dåligt. Kroppen orkar inte, huvudet orkar inte, när vi inte får den återhämtning vi behöver.

Vi är gjorda för att leva i en sk longtide rörelse, (alfavågor är ett uttryck man kan stöta på också) där vätskerytmen rör sig med ett visst intervall i kroppen (och runtom). Men idag påverkas kroppen av yttre och inre faktorer, som kanske till stor del har sin grund i detta bråkande vi har med tiden?

Vi är gjorda för att ha ständig återhämtning. Dvs är man i longtide tillståndet får man hela tiden tillbaka lika mycket återhämtning som man gör av med, så det blir inget underskott.

Ungefär som att till exempel vårt hjärta är gjort för att optimalt slå med ett visst antal slag i minuten, men hela tiden slår 10 gånger så fort. Då överlever vi inte länge. Vi har fler "pumpar" i kroppen än hjärtat, och som har sina optimala rytmer. Men det var längesen vi hade en naturlig livshållning, dvs levde enligt naturen, eller naturlagarna. Och nu orkar vi inte längre. Överlag lider ju människan av en total utmattning.

"Kraniosakral terapi kan vara nästan extremt avslappnande för ett stressat nervsystem, ofta hamnar man nästan automatisk i alfa-vågor, den där gränsen mellan sömn och vaken som man strävar efter i meditation, under behandlingen."(http://www.kraniosakral.se)

Läkning är återhämtning och återhämtning sker bara i vila och stillhet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0