Balanserad diet

Jag kan tänka att det är som med oss människor när vi äter, en måltid är nog bäst om den t ex innehåller allt på samma gång, dvs att vi äter kolhydrater, protein och fett tillsammans. Det gör att vi får i oss de kolhydrater vi behöver, men tack vare fettet och proteinet så balanserar det så att blodsockret inte skjuter iväg. Blir jämnare (mättnad) och hållbarare.

Mina funderingar går till att om det är så att hästen får i sig för mycket kolhydrater och för lite protein så reagerar de starkare på kolhydraterna, än om proteinet hade varit högre. Kanske skulle de t o m tåla ett lite för högt energiinnehåll lite bättre om proteinet var högre? I och med att vår utmaning ligger i att hålla ner energin i många fall.

Vad man vet är att hästar drabbas av insulinresistens och diabetes. Man har ju inga exakta orsaker till sjukdomar av det slaget, men vad man vet är att hos alla fånghästar är insulinreistensen högre. Det är bara en sak man kan konstatera, men det är ingen ORsak ;o)

http://becausetrollrik.blogg.se/2008/september/insulinresistens-mjolkprotein-och-barndiabet.html




Kommentarer
Postat av: Ewa

Sånt här är väldans intressant för oss som har fånghästar...

2010-06-15 @ 22:41:32
URL: http://saraconnemara.wordpress.com
Postat av: Kerstin

Ja, man funderar hit och dit nrä det gäller fång och eksem hästar. Tror det kan vara samma sak som utlöser dem, fast det visar sig på olika sätt, en får eksem och en får fång.. Väldigt många fånghästar i år, allt från föl till gamlingar, ingen går längre säker... Varför?? Ingen vet ännu svaret, ingen forskar, varför bryr sig ingen???

2010-06-18 @ 19:18:14
URL: http://stallrosen.zoomin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0