Snart besöks vi av de "tre vise männen" inför återfödelsen

Har tidigare skrivit om årets indelning med symbolik och koppling till Jesus och solen, här kommer ett tillägg inför jul, om de tre vise männen också ;o)

http://www.sourze.se/Rymdens_g%C3%A5tfulla_v%C3%A4sen_10730803.asp



"Solen stiger i
öst varje dag och går ner i väst, därför så har Jesus på nästan alla krucifix huvudet vänt åt väst. Den rör sig sedan söderut med cirka en grad per dag innan den når sin lägsta punkt och vid vintersolståndet den 22 december stannar (dör) den i tre dagar för att sedan återkomma (återfödas) den 25 december då den börjar röra på sig. När detta sker står Orions bälte, som i bibeln symboliseras av de tre vise männen, i linje med Sirius som i bibeln symboliseras av Betlehemsstjärnan.

Solen har med andra ord återuppstått som vår frälsare efter att ha "besökts" av "de tre vise männen". Solen (Guds son) härskade alltså på dagen, men när natten föll härskade istället mörkrets furste (Djävulen). Nätterna var mörka, kalla och en tid när faror kunde hota i form av exempelvis vilda djur. Alltså var det en lättnad när fredsfursten (solen) anlände med sitt välsignade ljus. Följaktligen är det helt logiskt när Jesus i bibeln proklamerar att han är världens ljus, eftersom han står som en symbol för solen.

I Matteusevangeliet 24:30-31 kan vi läsa att: "Man skall få se Människosonen komma på himmelens moln med makt och stor härlighet", vilket är en symbolisk beskrivning av hur solen träder fram när molnen passerar. Jesu törnekrona, liksom senare kungakronor är också en symbol för solen och dess strålar."

Här är några tidigare inlägg om hur astrologin visar sina spår året runt.


http://becausetrollrik.blogg.se/2010/september/en-gonattsaga.html


http://becausetrollrik.blogg.se/2010/september/morkret-regerar-men-solen-ateruppstar.html


http://becausetrollrik.blogg.se/2010/september/solen-i-lejonet.html


http://becausetrollrik.blogg.se/2010/september/vem-ar-jesus.html


http://becausetrollrik.blogg.se/2010/september/gonattsaga-del-2-b.html


http://becausetrollrik.blogg.se/2010/september/hosten-solens-nedgang-och-fall.html

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0