Mer bakgrund om Because, svar :

Hej!
Because är en stor häst, ganska grov, redan som liten så det blev nog påfrestande för hans sköra bakben, krokhasig som han är. 

Men det avgörande var nog hans problem med mage och luftvägar, allergiproblem av något slag.

Han fungerade alltid på vintern och var med i V75 osv, var som bäst i feb - mars, framåt våren blev det sämre och vid midsommar fick han alltid halsinfektioner och blev mer eller mindre sjuk beroende på hur hårt eller hur länge de hann pressa honom och starta innan de ställde av.

Dvs de kör ju så länge det går tills han inte presterar i lopp längre , och får feber, fast man borde kanske veta redan i maj att vi stannar INNAN han blir sjuk. Inte chansa och tro att i år går det nog.

En sommar stod han i 40 graders feber och alla ben var svällda som flaggstänger, jag ska inte överdriva och säga att de var tjocka som telefonstolpar ;o) då fick han bara gå och drösa på nåt konvalescens ställe till okt-nov, sen blir han bra och tränad och kan starta i februari igen.

Men det går ju inte att ha en häst i proffsträning som bara springer i pengar några månader om året ;o)  han startade en vinter till , gjorde bra ifrån sig, men sommarn därpå hade de väl i åtanke att han hade blivit rejält dålig året innan. "Nu börjar samma visa igen" och så låg de lågt..... och blev till slut att vi kör inte en vinter till
Ska lägga in hans startlista som visar rätt tydligt hans formkurvor ;o) har analyserat det många gånger och ledsnar visst aldrig ;o)

Kommentarer
Postat av: Maria

Jättekul att läsa om B, jag har tipsat karln min vad du skrivit om. Han går nog in och kollar!

2010-12-12 @ 15:01:31
URL: http://maria-hastliv.blogspot. com
Postat av: Emelie's WickedTime

sv: Så sant , så sant!

2010-12-12 @ 15:29:58
URL: http://wickedtime.blogg.se/
Postat av: Maria

Hmmm, ännu en likhet mellan Because och Leo.

Tror Leo misslyckades i sin travkarriär just pga. någon form av luftrörsproblem. Han kollades upp men det var inget de kunde göra.

Han har som ett "näspip" då och då.

/Maria

2010-12-14 @ 15:07:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0