Kommer vi att nyktra till

”Man har beräknat att de livsuppehållande systemen på Jorden kommer att försämras så kraftigt inom de närmaste årtiondena att inga av våra nuvarande småskaliga ansträngningar kommer att kunna rädda oss. De tropiska regnskogarna, som utgör Jordens lungor, förstörs i alltför snabb takt. Hav, floder och andra vattensystem, vilka utgör Jordens blodomlopp, håller på att bli så förorenade att Jorden som organism snart är förgiftad. Huden på vår Jord, matjorden, är snart så tunn att den inte längre kan försörja oss. 1990 samlades 71 nationer i en konferens om global uppvärmning för att försöka begränsa koldioxidutsläppen till dagens redan orimliga nivå.

Men varken USA eller Japan tog hänsyn till den oavbrutet ökande globala uppvärmningen, som är en följd av växthuseffekten. Vi är som en alkoholist, som inte kan sluta dricka trots att både kroppen och sinnet förfaller till följd av alkoholens förgiftande effekt. Kommer människorna på denna planet att välja att vara så bundna till sina destruktiva vanor och förödande livsstil att de hellre dör än upphör med dem?

Eller kommer själslig sundhet och andlig medvetenhet att verka så att det kan ske ett massuppvaknande? Kommer vi att välja att nyktra till så att vi kan få upp ögonen och hela oss själva på en global nivå?”




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0