Eftersom det är helt omöjligt att kontrollera drygt 6 miljarder människor fysiskt så måste det ske på psykologisk väg

Läs mer: http://www.sourze.se/Frig%C3%B6r_dig_fr%C3%A5n_f%C3%A5rmentaliteten_10719426.asp


Eftersom det är helt omöjligt att kontrollera drygt 6 miljarder människor fysiskt så måste det ske på psykologisk väg. Därför indoktrinerar eliten massan via religion, politik, skola och massmedia, för att bara nämna några sätt. Genom att se till att skapa ett konsensussystem där alla måste följa ett visst tänkande och beteende ser man till att marginalisera, förlöjliga och tysta de uppstickare som försöker se världen ur en annan synvinkel eller leva på ett annorlunda sätt än eliten vill.

Vår bristande självkänsla och rädsla för att inte bli accepterade av gruppen gör att vi ofta rättar oss i ledet även om vi känner att någonting är väldigt fel. Det stora flertalet förblir dock omedvetna om duperingen som sker. Professor Steven Yates som skrivit flera utmärkta artiklar om eliten sammanfattade det hela på ett klockrent sätt när han sa:

"För att social ingenjörskonst ska fungera är det nödvändigt att dess målgrupp vet så lite som möjligt. De måste ha utbildats, eller rättare sagt, tränats, att inte tänka, bara göra som de blir tillsagda. De måste ha anpassats för ett tillstånd av beroende av olika slag och de måste hela tiden distraheras så att de inte kan lägga ihop två och två."


Den manipulation som människor ofta matats med och den mottaglighet de har för att suggereras innebär att individer ofta fogar sig under en främmande vilja och handlar, tänker och tror på de olika sätt de blir lärda. Dessutom tror de att det är deras egen åsikt. Även om ingen analyserat sanningshalten bakom besluten så innebär det att man enats under konsensus, det vill säga den gemensamma uppfattningen om verkligheten.

Charles Tart, som är professor i psykologi, kallar detta fenomen för konsensustrans. Det här innebär att det stora flertalet människor som får läsa eller höra talas om uppgifter som bryter av alltför mycket mot deras gängse uppfattning av historien eller samtiden reflexmässigt kommer att skaka på huvudet, sucka och fara ut i okvädningsord, alternativt hastigt skynda vidare till mer "ofarliga" politiskt korrekta alster innan de avslutar kvällen med den sedvanliga såpan, mordgåtan eller skvallertidningen.

Forskning visar också att människor i grupp beter sig som får genom att blint följa en eller två personer som verkar veta vart de är på väg. Resultaten visar att det bara krävs en minoritet på knappt 5 %, så kallade "informerade individer" för att påverka inriktningen på en folkmassa på 200 personer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0