Nytt i stallet

Lite påskdagbok
I lördags fick jag iallafall en ridtur på Trollrik och hade Because i en lång lång lina så han fick följa med.
Ibland ville han gå bakom och släpa efter, och ibland marscherade han om oss och tog täten. Stackars Trollrik fick inte "svara" honom isåfall utan fick snällt foga in sig bakom på mattes order, hm, jo, det fick väl vara ok då .... Det är ju lite tryggt iallafall och gå bakom svansen på chefen. Dessutom kompisen Macke bakom också. Det är mest tråkigt ifall man måste gå ALLRA sist....

Rätt roligt att prova olika konstellationer och se hur de balanserar sig.

I början gick vi i bredd alla tre, ibland Because i mitten, och Trollrik fick också prova på att vara i mitten. Det blir ju lite sådär gemytligt ställnings"krig". Because ska ha sin frizon, men när vi är ute ihop så här får han inse att Trollrik faktiskt ibland behöver få gå så nära att han nästan stryker Because i sidan, men det är ok när man upptäcker att på Trollriks rygg finns faktiskt karramell!

En stund fick Macke vara först och Trollrik och Because gick i bredd bakom, men det var inte så länge för mina vill helst förbi. Because med långbenen var snabbt framme i par med Macke. Trollrik bakom med en vägg av rumpor framför, mindre roligt tyckte han som sagt. Så det måste man lösa och så får väl Macke maka på sig och gå bakom till slut.

Sista biten hemåt var det först Because, sen Trollrik och jag bakom honom förstås, och sist Macke på ett snyggt led. Bilarna körde väldigt sakta och fint förbi, men det verkade mest vara för att de ville titta på hästarna längs vägen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0