Behandling i rörelse eller stillhet

De flesta metoder syftar till att åstadkomma förändringar i fysiologin i rörelse eller under rörelse. Det kan till exempel vara genom träning, eller genom massage eller manipulation av kotor och leder.

I kraniosakral behandling använder vi rörelsen till att evaluera, möta kommunikationen och utforska den i rörelsen, men fysiologin förändras i stillhetsfenomenet, en annan förändringsprocess. Det är en annan frekvens där fysiologin får möjlighet att förändra sig själv. All förändring gör kroppen själv, med assistans och stöd av terapeutens händer.

Vi jobbar med centrala nervsystemet, endogena responser i kroppen, men för att uttrycka det med så enkla ord som möjligt kan man säga att man jobbar med kroppens minsta fysiska ofrivilliga rörelser.

Det är subtilt och därför är man MYCKET lätt på handen för det är väldigt viktigt att kroppen INTE går in i ett försvar på något plan eller område. Det kan vara fysiskt, men även emotionellt och/eller mentalt.
Det får alltså inte bli en spänning för att man trycker någonstans så att kroppen reagerar med ett motstånd på något ställe och därmed skapar nya motstånd under behandling medan man lättar på ett annat.
I andra sammanhang då man alltså jobbar med att ändra något i en rörelse eller med en rörelse och en rörelse är en spänning och då har man inte möjlighet att känna den kraniella rytmen eller pulsen lika tydligt.

Man strävar efter den absoluta stillheten, den biodynamiska stillheten, då allt står still och har chans att göra en totalomstrukturering i människan. När "ingenting" händer, händer ALLT. Nothing is everything
Inte bara Less is more ;o)

Kommentarer
Postat av: Micke

En klok hund. :-)

2010-04-28 @ 16:51:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0