Dunderskön helgövning - benen uppåt sträck


http://becausetrollrik.blogg.se/2010/february/rorelsen-startar-i-korsbenet.html


Så här är det man ska lägga sig och få en avslappning i bäckenet kanske främst mellan korsbenet och ländryggen som alltid komprimeras av belastning och påfrestning. Sällan får vila. Tror även det är bra för cirkulationen i benen. Man kan börja ligga 3-5 minuter och känna hur det känns. Ibland kan det domna lite och det händer att det känns av i benen på olika sätt, pirrningar, kalla, varma.

Ligger man länge, 15-30 minuter får man tänka på att komma tillbaka i normal läge, sakta och mjukt, dvs mjukt ta ner benen och sen kanske göra lite rörelser innan man kliver upp igen. Man blir mjuk och kanske då även lite instabil ett tag innan kroppen hittar tillbaka. Precis som det kan bli efter en behandling. Jag tycker det här känns som ett bra sätt att behandla sig själv =).

Sen finns det ju mycket man kan göra - tilläggsövningar medan man ändå ligger där. Dra ner knäna mot magen och hålla om dem med händerna och göra diverse tryck, dvs hålla emot med händerna och trycka ut med knäna. Trycka uppåt, hålla emot, trycka knäna neråt magen och hålla händerna under knäna och samtidigt försöka trycka upp knäna som då håller emot.

Bäst tycker jag är "sidvärts" rörelser, för det gör vi inte så ofta i vardagen, ibland när vi rider, men det gör ju inte alla. Dvs håll händerna på utsidorna av knäna och tryck ut knäna medan händerna försöker klämma ihop dem. Den känns dundereffektiv, den är ju motsatsen till när vi rider. Man kan känna leder (SI-leder, höftleder) "öppna" sig.
Och så tvärtom, håll händerna på insidan och tryck ut - kläm ihop med knän. Sen är det fart i pulsationen i korsbenet!

Hitta en liten kudde och den höjd som känns bäst. Kan variera.

Det som kan vara lite knepigt är faktiskt att komma i "position" dvs så nära väggen med rumpan. Ett tips kan vara för enkelhetens skull att man hittar en fri vägg bredvid en dörröppning så man kan grabba tag i dörrposten och dra sig mot väggen med knävecket eller om man kan med händerna ;o) Lycka till =D

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Tack! Det här ska jag pröva.

2010-04-17 @ 08:21:05
URL: http://eharstrom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0