Det gör ont att minnas

Emelie Cajsdotter

"Vid första anblicken skulle man ha kunnat tro att Hatalanta bara var en ovanligt lugn häst. ... Hon tittade inte åt vare sig fladdrande presenningar, maskiner, andra djur eller nya miljöer av något slag. ... Förvisso var hon snäll, alltför snäll. Hatalanta hade ingen personlighet. ...

De fysiska spänningarna satt mycket djupt. Akupunktur var den behandlingsmetod hon svarade bäst på. Och allt eftersom hon berättade sin historia kom spänningarna upp närmare ytan. Efter några veckor ömmade hon överallt i muskulaturen. I takt med att hon blev mer närvarande i sin kropp kändes också den fysiska smärtan tydligare. Det gör ont att minnas. Då det skapats en rörelse i de mentala och känslomässiga blockeringarna flyttade också smärtorna runt i kroppen. Hon haltade på än det ena, än det andra benet. Senor svällde och gamla ledinflammationer blossade upp. Jag blev lika orolig varje gång det hände något nytt."

Zander och tiden

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Jag har varit med om många förändringar hos de hästar som hamnat hos mig. Väldigt facinerande. Är det du som håller på med KS??

2010-04-13 @ 22:41:27
URL: http://stallrosen.zoomin.se
Postat av: Ingela

Inte lätt att hålla de där magarna i styr, puh ....l ;o)Ja, visst är det häftigt när hästarna förändrar sig i både det ena och det andra som man inte förväntar sig, att det ska bli "SÅN skillnad... Jag träffar ju en del olika hästar när jag håller på med KS , och får höra ganska mycket av dem också när ägarna lite förbluffat berättar hur hästarna beter sig och ändrar på sig och börjar med helt nya grejer. Ofta när det handlar om behandlingar är det ju nåt fysiskt man vill ha hjälp med till hästen, och sen när de förstår att det också börjar hända andra saker börjar det roliga .... och ibland små jobbiga perioder, när de blir jätterädda och mer svårhanterliga t.o.m. Innan det ebbar ut och går tillbaka, och då kommer det fram nåt nytt ur det också. Mest handlar det ju ändå om omgivningen, att den tillåter de här förändringarna. Och om ägarna inte innan varit öppna för det, men ser sina hästar under behandlingen vad som händer, så öppnas möjligheter bara genom att det blir en respons mellan dem där, hästen känner att ägaren märker, börjar se hästen på nya sätt, och så har det börjat =)

2010-04-14 @ 09:13:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0