Människor söker inte sanningen i första hand

De gick inte så hårt åt 11 september misstankarna i Kalla Fakta. Räknade med att de skulle bli mycket mer förlöjligade. Det är ju mediernas och maktens uppgift.
Sen visade det sig ju att det kommer ett till avsnitt av Kalla Fakta och då lär de såga dem ordentligt. Göra dem till sekt för att inte låta nya teorier granskas? Det blir "farligt" om såna människor kommer upp till beslutsposition. Kan hända blir det så ifall det är fel.
Men hur är det nu då? Många beslut grundas idag på felande och bristande underlag och ger katastrofala konsekvenser. Annars skulle det inte se ut som det gör i samhället.

Här är en diskussion i en bok som heter "Robotfolket".

"- Människor söker inte sanningen i första hand, William. Människor säker först och främst något de kan känna tro och trygghet till. Att försöka beskriva verkligheten handlar inte enbart om att dela med sig av nyheter och kunskaper, det handlar mest om att få människor att ge upp sin tro. Lögner är oftast viktigare än sanningar eftersom de skänker människor lugn och en fast punkt i en tillvaro som redan är förljugen. Att beskriva verkligheten är inte en fråga om fakta och bevis som så många naivt vill tro. Det är en fråga om att förändra människors bild av verkligheten, deras personliga sanning eller tro. Människors tro och deras oförmåga att själva ta reda på kunskaper används av de som vill påverka världens utveckling."

Kommentarer
Postat av: Karlsson på taket

Så sant så!

2009-11-04 @ 22:17:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0