En saga om en väldans massa tur!

http://www.sourze.se/Sagan_om_11_september_och_vikten_av_tur_10693298.aspMen, undrar då vän av ordning, var det verkligen så enkelt? Ja, det var det. Ni förstår de här pojkarna hade tur, massor av tur, ja faktiskt rent av en mirakulös sanslös tur. Det var nämligen så att USA:s regering fått flera varningar från andra länders underrättelsetjänster om att det planerades en attack mot landet och USA:s militära antiterroristoperation Able Danger hade extremt avancerad teknik till sitt förfogande, kunde metodiskt ringa in potentiella hot mot landet och hade redan i januari 2000 spårat upp Mohammed Atta. I maj 2000 fick de dock order att stänga ner, förstöra alla data och hotades med fängelse om de vägrade.

Tur hade även några av de som höll stora aktieposter i American airlines och sålde iväg dem dagarna före attacken. Tur hade också Larry Silverstein, mannen som leasade tvillingtornen och byggnad 7 och hade tecknat en miljardförsäkring på dem i händelse av terrorangrepp några veckor tidigare. Av en ren tillfällighet så hade man dessutom just den här dagen planerat att ha krigsövningar på Manhattan som gick ut på scenariot att flyplanskapare körde in i skyskrapor. Förutom detta så råkade man också ha flera andra krigsövningar över hela USA just den här dagen. Precis som man av en tillfällighet hade krigsövningar på just de platser i tunnelbanan i London där bomberna small den 7/7 2005. Av ännu en tillfällighet så körde kaparna också in planen i just de skyskrapor där man tidigare renoverat tornen och därför varit tvungna att stänga av delar av WTC för att forsla in saker och arbeta med innan man sen öppnade dem igen.

Tur hade även en av kaparnas pass som flög genom eldhavet och vackert landade på trottoaren nedanför WTC där det sen hittades av en förbipasserande som lämnade in det till FBI.
En fantastisk tur hade också den kapare som styrde planet mot Pentagon. Inte nog med att ingen gav order om att det skulle skjutas ner, kaparen styrde också planet så avancerat att flygtrafikkontrollanterna var övertygade om att det var ett militärplan. Dessutom så lyckades han flyga det stora passagerarplanet en bra bit bara ett par meter ovanför marken innan han kraschade in i byggnaden. Turligt nog för amerikanerna lyckades han styra in just på den plats där man höll på att renovera Pentagon. Förvånad hade han säkerligen blivit om han en stund senare fått se försvarsminister Rumsfeld stå utanför och titta in i hålet som planet slitit upp. Policyn är ju att statens ledare ska sättas i säkerhet om landet är under attack. Garanterat paff hade han blivit om han fått se presidenten sitta på en skola och lyssna på barnsagor medan landet var under attack. Precis som det skulle ha förvånat honom att presidenten påstod att han hade sett det andra planet slå in i World Trade Center på tv INNAN det fanns några bilder på det. Glatt överraskad måste han dock ha blivit över det faktum att byggnad 7 rasade på sex och en halv sekund utan att någon av hans polare behövde styra ett plan in i den och att de som sen skulle undersöka 9/11 inte ens nämnde det i slutrapporten. Det skulle också ha glatt honom att de enda som tilläts flyga de närmaste dagarna var Bin Ladens släktingar som flögs ut ur landet medan alla andra i USA var förbjudna att resa med flyg.

Åtta år och många döda senare är extremistledaren Bin Laden och talibankompisarna fortfarande på fri fot men amerikanerna har i alla fall första tjing på pipelines i Afghanistan och oljan i Irak.

Som sagt, det gäller att ha tur här i livet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0