Hernàn Huarache Mamanis tal om behovet av en ny utbildning

Romanen Kvinnosjälens kraft är en sann berättelse som visar hur vi inom oss själva kan hitta all den kraft, det mod och den viljestyrka som krävs för att styra vårt eget öde.

Boken berättar om Kantu, en ung indianska som får lära sig om livet, könsrollerna, civilisationen och livets mål och mening.
Vi får följa henne på hennes väg till att bli healer och får samtidigt en spännande inblick i det gamla inkariket, inte minst beskrivningen av kvinnornas roller, prästinnornas utbildning och indianernas facsinerande sätt att leva.

Författaren har en tydlig syn på samhället och bestämd åsikt om att det är dags för radikala förändringar.

Antingen förändrar vi vårt sätt att tänka, samarbeta och leva här på jorden, eller också är mänskligheten dömd att utplånas från jordens yta.

En grupp ledare i det Moderna Samhället har alltför bråttom att öka sina förmögenheter, så till den grad att de inte bryr sig om de fasansfulla skador som de ställer till i miljön.

Egoistiska män utan någon som helst moral använder sig utan minsta betänksamhet av vetenskapens och teknikens framsteg och upptäckter uteslutande för att själva bli rikare. De tar ingen hänsyn till vare sig de omedelbara eller de långsiktiga effekterna som de ställer till i miljön.

När en liten grupps trångsynta vetenskapliga, tekniska och ekonomiska intressen får vara allenarådande och styra över ett helt samhälles välfärd, är det ett tydligt tecken på att vi låter ett simpelt förakt för själva livet stå över allt annat.

De har ansvaret och de har ingen som helst förmåga att se varken kärleken eller respekten för livet och vår jord.

Det finns inget mellansteg: antingen ligger makten hos egoismen inom en minoritet eller också skall den ligga i den kunskap och medvetenhet som majoriteten av mänskligheten besitter.

När jag ser hur stressade de är, de flesta av de människor som leder arbetet runt om jorden, förstår jag att de offrat sin livskvalitet därför att de styrs av sin rädsla, sin smärta, sin sorg, sin ensamhet eller sin oro.

Jag har alltid varit säker på att en kreativ undervisning som baseras på kärlek, sökandet efter sanningen och respekten för allt levande är det som behövs för att lösa de problem vi står inför.

För att nå dit måste vi förändra hela vår attityd i grunden och skapa en ny undervisning som kompletterar den vi redan har.


// Bokens Slutord
"Projektet ett universitet för främjandet av livet och freden"

Kommentarer
Postat av: Aragorn

Så sant!Det är dessa insikter vi behöver mer av.

2009-03-07 @ 06:18:39
Postat av: Cristian

Haha - hur menar du att det inte ser ut som om jag har fötterna på jorden? :-) Förklara gärna!



:-)

2009-03-07 @ 12:45:11
URL: http://ichris.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0