Överför människopsykologi till häst?

Kan det vara så,
att precis som människor som genomgår behandling eller terapi av något slag och "går bakåt i tiden" känslomässigt och fysiskt genom att när de t ex knyter upp låsningar/fysiska trauman

så kommer även de känslor som är förknippade med en fysisk olycka eller trauma, upp till ytan och bearbetas, så händer detta - även för hästar.

Jo, det tror jag, fast det inte går att prata om på samma sätt. Det händer ju att människor får gråtattacker, eller skrattattacker , eller blir ilskna! under t ex massage eller efteråt, kanske dagen efter osv.

 kanske ännu mer under behandling som går ännu djupare som till exempel kraniosakral terapin. Som löser spänningar på djupet inne i cellerna och cellminnet aktiveras. Då kan det komma upp saker veckor efter behandlingen. Både fysiskt och emotionellt händer det mycket i kroppen som den släpper ifrån sig precis när den tycker själv att den är redo. Dvs bl a när cellerna har återhämtat sig såpass att de klarar av att återställa sig, t ex en led hamnar i rätt läge eller en muskel spänner av utan risk för att skapa nytt motstånd nån annanstans i kroppen.

Hur som helst, nu funderar jag om det är det som händer med Trollrik nu i vår när vi börjat med den här nya behandlingsmetoden. Det här är så nytt -snuttifieringen av Trollrik! - så ingen av de få jag pratat med om detta och frågat om de har varit med om att en häst börjat snutta vid 19 års ålder igen, har varit med om detta ...

Om han nu börjat djupare bearbeta saker i sitt liv och kommit förbi det mesta och nu är nere i fölåldern där han troligen mådde som mysigast , innan vuxenlivet kom ivägen? ;o)  Och nu mår han så där gott igen, hihi, TROTS en sliten kropp som känns av, men mentalt mår han som en prins och är glad och gosig, och bryr sig mindre om i vilken ålder hans kropp är i?

Man går ju liksom bakåt i tiden när man får massage behandling och annan behandling också. Masserar man upp de nyligast påkomna känningar man har, onda ställen, så försvinner de och så kommer det fram nya, de som man hade innan man drog på sig följdkrämpor, och så kommer man närmare och närmare ursprunget. Men till det absoluta ursprunget är det nog svårt att hitta? det kanju vara i födelseögonblicket, eller FÖRE det! =) men man vill ju komma så nära som möjligt genom att ta bort symptom efter symptom ;o)






Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Vad det låter intressant. Kanske du ska komma och behandla Dorado i sommar? Han har en del han behöver släppa tror jag :)

2009-06-18 @ 09:07:52
URL: http://eharstrom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0