Lycklig? boktips!

Första steget i yoga handlar om att undvika habegär och icke-våldsprincipen (sen kommer övningar med kroppspositioner odyl ;o)

Jag läser en bok nu som heter Lev Enkelt (författare Gisela Linde) där de tar upp yoga som ett exempel och då pratas ju mycket om materialismen och icke-våldsprincipen.

Icke-våldsprincipen kan tillämpas på det viset att materialismen är spännande för den kan ses som en form av våld. Mot sig själv. Överarbetet (för att få pengar att spendera) och Överkonsumtion skadar oss genom att avskärma oss från det som KAN GÖRA OSS LYCKLIGA På RIKTIGT!?

Ur det perspektivet är materialismen en våldsam livsstil, som i förlängningen leder till krig. Och vi hjälps alla att stödja och upprätthålla den här våldsamma världsordningen när vi inte kan låta bli en massa småshopping samt att jobba så mycket vi hinner......, och nöjer oss med den glädje konsumtionen kan ge oss....

Men många väljer nu i tysthet en annorlunda livsstil, går ner i tid på jobbet för att ha tid att göra det man vill göra, klarar sig med mindre pengar, omprioritera.

Låter väl positivt och bekant va!

I Usa finns det något som heter t ex Voluntary Simplicity

Och enligt Yogis i Yoga Journal, är> ett liv i frivillig enkelhet, rena rama yogan =0)

slow down...Good Luck


Kommentarer
Postat av: Likkan

Vilken färg är den mittersta lampan i trafikljusen? Alla verkar tycka olika om den saken, gå in på min blogg och rösta! =)

2009-01-06 @ 15:17:41
URL: http://likkantheallmighty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0